Novi duel

Iza nas je i drugo sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Tko je ovaj put ostavio bolji dojam?

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Zoran Milanović djelovao je dosta smirenije nego u prvom sučeljavanju, a ulogu "napadača" preuzimala je češće Kolinda Grabar Kitarović, koja je svojeg protukandidata višekratno nazivala najgorim premijerom u povijesti HrvatskeVečerašnja debata na HRT-u potrajala je također gotovo dva sata, no prvotni dojam je da je ipak bila dosta blaža od one održane par dana prije na RTL-u.


Zoran Milanović djelovao je dosta smirenije nego u prvom sučeljavanju, a ulogu “napadača” preuzimala je češće Kolinda Grabar Kitarović, koja je svojeg protukandidata višekratno nazivala najgorim premijerom u povijesti Hrvatske.


Ovu debatu upamtit ćemo po nekim detaljima koje dosad nismo čuli – navodnom prijetećem SMS-u kojeg je Milanović poslao Kolindi Grabar Kitarović u vrijeme pregovora oko slaganja Vlade 2015., te priznanju predsjednice da je nedavno dobila 100 tisuća eura otpremnine iz NATO saveza. Zanimljiv je bio i dio gdje je Milanović izvukao pismo koje je u siječnju 2009. godine Kolinda Grabar Kitarović pisala Washington Timesu.
– U tom pismu iz siječnja 2009. o njemu pišete kao Isusu Kristu, a on je koji mjesec kasnije pobjegao, rekao je Milanović, dok mu je ona rekla da o korupciji u toj Vladi nije imala pojma.


Ostat će upamćen i gaf predsjednice koja se pohvalila da je bila prva hrvatska ministrica europskih integracija, iako je to bila Ljerka Mintas Hodak, zatim optužba na račun Milanovića “da bi mu bilo jako neugodno da zna kako se o njemu priča u Europskoj uniji”, ali i predsjedničina izjava kako “porezi ne pune proračun”.


U anketi vas pitamo tko je ostavio bolji dojam večeras.