Preslagivanja

Hrebak (HSLS) kaže da predlažu osvježenja u Vladi: “To je nužno za stabilnost”

Hina

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Naglasili su da Vlada ima njihovu podršku za zadržavanje stabilnosti države, ali i za ciljane i nužne prilagodbe s kojima bi se izašlo iz situacije koja utječe na svePredsjednik HSLS-a Dario Hrebak poručio je u nedjelju, nakon konzultacija u stranci, da predlažu “osvježenja” u Vladi kako bi se usredotočili na rješavanje ključnih problema radi osiguranja stabilnosti gospodarstva i društva u cjelini te ulaska u eurozonu i Schengenski prostor.


“Vezano uz aktualnu političku situaciju, stav je HSLS-a da je Hrvatskoj u ovom trenutku potrebna stabilnost, u jeku globalnih kretanja, nesigurnosti, rata, pandemije, izbjegličke krize i posljedica koje proizlaze iz toga poput inflatornih pritisaka, problema s lancima opskrbe i promjenama u energetskim politikama i odnosima”, navodi se u priopćenju.


Ovaj vikend u Samoboru su održane “Strateške konzultacije HSLS-a” na kojima se, priopćeno je, okupilo vodstvo i Središnje vijeće HSLS-a, gradonačelnici i načelnici te predstavnici HSLS-a u Vladi RH.
Naglasili su da Vlada ima njihovu podršku za zadržavanje stabilnosti države, ali i za ciljane i nužne prilagodbe s kojima bi se izašlo iz situacije koja utječe na sve.


“Kao konstruktivni dio vladajuće većine, HSLS vidi nužnost osvježenja u Vladi upravo kako bi se usredotočili na rješavanje ključnih problema s ciljem osiguranja stabilnosti gospodarstva i društva u cjelini te ostvarivanja strateških ciljeva Hrvatske, ulaska u eurozonu i Schengenski prostor”, stoji u priopćenju.


Ističu da je Vlada tu da rješava probleme te u ovoj situaciji “osvježenja” vide kao nužno potreban korak za uspješnu drugu polovinu mandata.