Preslagivanje

HDZ se u Slavoniji pojačava bivšim HDSSB-ovcima: Pretrčala su mu dvojica načelnika i predsjednik Županijske skupštine

Hina

Vulin vjeruje kako će idućih dana HDZ-u pristupiti još novih članova, koji trenutno nisu aktivni u stranačkom životu, ili svoje dužnosti obnašaju kao nezavisniPredsjednik osječko-baranjske Županijske skupštine Dragan Vulin i još dvojica općinskih načelnika pristupili su HDZ-u, izvijestio je u subotu stranački županijski odbor.


Vulin te načelnici općina Donja Motičina i Strizivojna Željko Kovačević i Josip Jakobović bili su nekadašnji članovi HDSSB-a, a u proteklom razdoblju svoje dužnosti su obnašali kao nezavisni.


Potpredsjednik HDZ-a i predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Ivan Anušić rekao je na konferenciji za novinare kako su novi članovi odlučili formalizirati dosadašnju kvalitetnu suradnju s HDZ-om te da će tako pomoći jačanju HDZ-a, ali i Županije, koja “treba imati jak utjecaj na sve procese na nacionalnoj razini”.
“Pripremamo za lokalne izbore 2021. Uspjeli smo napraviti politički zaokret u Osječko-baranjskoj županiji, a sada isto želimo i u gradu Osijeku”, poručio je Anušić.


Predsjednik osječkog HDZ-a Ivan Radić ocijenio je da je to rezultat rada Županijskog odbora stranke i župana Anušića te da “ljudi prepoznaju rezultate rada i viziju”.


Radić ističe kako je siguran da će HDZ u nakon lokalnih izbora, u svibnju iduće godine, preuzeti odgovornost za vođenje grada Osijeka, i pokrenuti ga, kao što je pokrenuo i županiju.


Vulin je istaknuo kako su u protekle tri godine s HDZ-om imali izvrsnu suradnju u Županiji, u kojoj župan Anušić vodi računa o ravnomjernom razvoju Županije i u ovome se mandatu dokazao velikim brojem kvalitetnih projekata.


Smatra kako je “HDZ najsnažnija i najozbiljnija politička opcija” te jedina politička snaga koja može provesti sve što je potrebno u Hrvatskoj, ali i u Osječko-baranjskoj županiji.


Vulin vjeruje kako će idućih dana HDZ-u pristupiti još novih članova, koji trenutno nisu aktivni u stranačkom životu, ili svoje dužnosti obnašaju kao nezavisni.