Sveučilište u Splitu

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić promoviran u doktora znanosti

Edi Prodan

Zoričić je doktorirao s temom "Vlado Gotovac: ideje i život"SPLIT – Prigodnom svečanošću na Sveučilištu u Splitu promovirani su doktori znanosti među kojima je bio i Filip Zoričić, aktualni gradonačelnik Pule. Iako je 2005. godine diplomirao na Filozofskom fakultetu u Puli, Zoričić je doktorsku disertaciju obranio u siječnju 2021. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu.


Tema, Zoričić je kako je poznato povjesničar s nemalim iskustvom gimnazijske profesure, “Vlado Gotovac: ideje i život” je sasvim sigurno odlično podešena njegovom današnjem poslanju, funkciji gradonačelnika Pule.


– Lijepo je bilo, svečano, supruga i ja se sad vraćamo u Pulu, čeka me jako puno obveza, a približavaju nam se i Dan oslobođenja i Dan Grada Pule koji dakako također traže nemalo priprema s obzirom na značaj ali i predviđeni program, istaknuo nam je Zoričić neposredno nakon svečanosti u Splitu.

S obzirom da je u Zoričićevom slučaju riječ o političaru koji se ne kreće kolosijekom ni jedne velike političke grupacije, bit će zanimljivo pratiti kako će u svom radu implementirati misli i iskustva Vlade Gotovca, najrječitijeg i nesebičnim humanizmom prožetog osebujnog političara, po mnogima, najboljeg kojeg je Hrvatska ikad imala.