Kandidatkinja HDZ-a

Grabar Kitarović traži glasove za drugi krug: ‘Možete ne voljeti mene, ali ne poigravajte se s Hrvatskom”

P. N.

Foto Slavko Midžor / PIXSELL

Foto Slavko Midžor / PIXSELL

Hrvatska nije slučajna država, već itekako namjerna država, krvlju plaćena i stvarana. Trebam vaš glas, glas svakoga od vas. Hrvatska mora nastaviti putem napretka i rasta, a ne povratka u neka stara vremena dok smo bili očajniKolinda Grabar Kitarović u svoj je stožer došla u pratnji supruga pjevajući pjesmu “Viva Croatia”, a popraćena je skandiranjem “pobjeda, pobjeda”.


Zatražila je podršku u drugom krugu, pogotovo onih koji joj nisu dali glas u prvom nego su glasovali za nekog od njenih, kako ih je nazvala – sukandidata.


“Ne dopustimo da se vratimo na neku staru politiku ideoloških sukoba. Obrazac je uvijek isti, podijeli i obeshrabri domoljube, pa će neka manjina koja sebe naziva “mi” vladati. Neću to dopustiti. Sada ne smije biti poigravanja s Hrvatskom. Možete ne voljeti mene, ali kao hrvatski domoljubi, ne možete ne voljeti Hrvatsku – poručila je.
Rekla je da je prvi krug bio bitka “deset na jednu”.


– Imala sam i jakog sukandidata na svom političkom spektru, za razliku od gospodina Milanovića. Ali eto, sad se moramo svi skupiti na okup i idemo po pobjedu, dodala je i zahvalila svim hrvatskim braniteljima. 


Kaže da je glas za nju u drugom krugu, glas za bolju Hrvatsku.


– Bit će to glas za pet godina žestoke borbe i žestokog rada za ovu našu Hrvatsku. Marljivost, rad i odlučnost. Moj drugi mandat upravo je to, svakodnevna borba za promjene u našem podijeljenom društvu, ideološkim podjelama i povijesnim prijeporima. Umorni smo od toga, idemo u budućnost. Treba nam borba za demografiju, za bolja radna mjesta, za investicije i tehnološki razvoj. Dajmo priliku pametnoj i inovativnoj, a ne podobnoj Hrvatskoj. Trebaju nam optimizam i samopouzdanje. Nitko nas ne može zaustaviti kad smo zajedno i sanjamo velike snove. Pokazali smo to u ratu, pokazujemo u znanosti, sportu, zašto ne bismo u gospodarstvu i politici? Zajedništvo. Zajedništvo znači da smo svi okupljeni oko istih ciljeva. Zajedništvo je bilo ključ u Domovinskom ratu, tako je i sada. Svi smo mi Hrvatska, Hrvatska jednakih prilika za sve, apelirala je.


Obratila se onima koji nisu glasovali za nju.


– Neki od vas su na taj način htjeli izraziti određeno nezadovoljstvo. Vaša mi je poruka jasna. Čula sam je i razumijem. Ali sada nije vrijeme da se ponovno dijelimo. “Ili mi ili oni” ne smije više biti hrvatska politika. Petnaest godina trebalo je da u Hrvatsku vratimo politiku zajedništva, ne smijemo dopustiti da se ona sada razara. Ne smijemo to dopustiti ni u ime domoljublja, ni u ime Hrvatske, dodala je.


Bila je prilično žestoka prema Zoranu Milanoviću iako ga je tek jednom imenovala.


– Ovo su izbori na kojima se bira osoba koja će i dalje slušati ono što vi imate za reći. A ne oni koji su se otuđili, sjedili u salonima, brzim automobilima i zrakoplovima. Biramo predsjednicu koja će nastaviti biti ona koja proizlazi iz naroda i bori se za narod. Nakon 15 godina konačno smo našli pravi smjer. Moj protukandidat želi da se hrvatski predsjednik bira u Hrvatskom saboru, zapitajte se zašto je uopće ušao u ovu bitku ako misli da ne može ništa napraviti? Znam da svi želite provesti Božić s najmilijima, bez politike i to svima želim. Ali nakon Božića krećemo opet žestoko. Jer Hrvatska je ponosna i snažna država. Hrvatska nije slučajna država, već itekako namjerna država, krvlju plaćena i stvarana. Trebam vaš glas, glas svakoga od vas. Hrvatska mora nastaviti putem napretka i rasta, a ne povratka u neka stara vremena dok smo bili očajni. Moja Hrvatska je Hrvatska za sve. To je jedini put, krenimo njime još večeras, zaključila je.