Drugačiji Crni petak

Giving Friday: Uz podršku kupaca, dm osigurao 477.957 kuna za djecu i mlade

Hina

Foto Screenshot YouTube dm

Foto Screenshot YouTube dm

Novac će biti namijenjen za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi o kojima brinu Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka i Centar za pružanje usluga u zajednici LipikUz podršku kupaca, dm je u petak obilježio Giving Friday, potpuno drugačiju verziju Crnog petka, te je za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi osigurano 427.117 kuna, kao i dodatnih 50.840 kuna prodajom non-fungible tokena (NFT), izvijestili su iz tog trgovačkog lanca.


Novac će biti namijenjen za djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi o kojima brinu Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje iz Osijeka i Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik.


Već pet godina, dm donira pet posto ukupnog dnevnog prometa. Svaka jučerašnja kupnja 92.349 kupaca za Giving Friday doprinjela donaciji, baš kao i prodaja non-fungible tokena (NFT) ili nezamjenjivih žetona, koje je dm izdao u suradnji s akademskom slikaricom Nikolinom Ivezić kako bi građanima omogućio još jedan način podrške centrima.

NFT-evi su i dalje dostupni na platformi Opensea na blockchainu Polygon, a sav prihod od prodaje izravno će se uplatiti na račun centara, stoji u priopćenju.


„Giving Friday inicijativa je kojom dm svake godine na jedan dan nastoji ujediniti građane u solidarnosti te ih potaknuti da učine plemenito djelo i pomognu potrebitima u zajednici. Ove godine našem se pozivu odazvao do sada najveći broj kupaca koji su doprinijeli donaciji koja dobrobit djeteta stavlja na prvo mjesto”, rekla je prokuristica i voditeljica Nabave i marketinga u dm-u Gordana Picek.


Centru za pružanje usluga u zajednici Klasje donirana novčana sredstva omogućit će opremanje jasličkog odjela novim dječjim krevetićima i previjalištima za bebe, dok će Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik sredstva uložiti u adaptaciju stana koji će pretvoriti u stambenu zajednicu za djevojke.


“Ovogodišnja donacija omogućit će nam da našim najmlađim korisnicima osiguramo još ugodniji boravak u Centru. U ime naših 185 korisnika i 79 djelatnika želim zahvaliti dm-u i građanima što su nam pružili podršku i Crni petak zaista pretvorili u Giving Friday“, izjavio je ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek Vedran Škugor.


Ravnatelj Centra za pružanje usluga u zajednici Lipik Ivan Pušćenik naglasio je kako ga raduje što postoje tvrtke poput dm-a koje mare za druge te što se tako veliki broj građana odlučio pomoći osigurati kvalitetnije uvjete života i odrastanja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi.


Tijekom proteklih pet godina, zahvaljujući Giving Fridayu, dm je osigurao više od milijun i pol kuna organizacijama koje brinu o društveno osjetljivim skupinama te ustanovama čiji je cilj poboljšati zdravstvenu zaštitu i kvalitetu života građana.