PREDSTOJNIK UREDA PREMIJERA

Frka-Petešić: “Premijer je izoliran u potkrovlju stana, negativan je i bit će online prisutan na sjednici Vlade”

P. N.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Predsjedniku vlade potvrđena je izolacija jučer i on se nalazi u dijelu stana odvojenom od supruge i djece, točnije u potkrovlju. Premijer je negativan, nema simptoma i normalno radi", rekao je PetešićPredstojnik Ureda predsjednika hrvatske Vlade Zvonimir Frka-Petešić obratio se medijima i pojasnio stanje premijera Andreja Plenkovića, čija je supruga pozitivna na koronavirus, pa zbog toga i premijer mora narednih 10 dana provesti u samoizolaciji.


“Predsjedniku vlade potvrđena je izolacija jučer i on se nalazi u dijelu stana odvojenom od supruge i djece, točnije u potkrovlju. Premijer je negativan, nema simptoma i normalno radi”, rekao je Petešić i pojasnio zatim kako bi Vlada narednih dana trebala funkcionirati:


“Vlada najnormalnije funkcionira. Jutros smo imali dva sastanka videovezom.
Sutra će na sjednici Vlade premijer biti prisutan online.


Koliko je meni poznato neće ništa biti otkazano, svi sastanci će se održati video vezom. Predsjednik Vlade ne podliježe normalnom režimu bolovanja, a kada liječnici to odluče, on će se ponovo podvrgnuti  testiranju.”


Frka-Petešić je zatim kratko prokomentirao i incident u Vukovaru u kojemu je sudjelovao HDZ-ov državni tajnik Sučić.


“Naravno da osuđujemo jedan takav nemili događaj. Žao nam je što se tak onešto dogodilo, u trenutku kada su propisane mjere koje se odnose na sve nas u zemlji, dužnosnici vlade moraju davati primjer, to pitanje će sigurno biti razmotreno u vladi”, rekao je i odgovorio na pitanje hoće li ga smijeniti.


“Ja to ne mogu reći. Sutra će odluka o tome biti donesena od strane vlade”


Ovo je već treći državni tajnik koji se nalazi u problemima sa zakonom, komentirali su novinari: “To morate pitati ministra Medveda”, rekao je.