Posjet Istri

FOTO/VIDEO Plenković dan prije godišnjeg ima cjelodnevnu turneju po Istri. Počeo ju je na gradilištu tunela Učka

Edi Prodan, P. N.

Foto S. Drechsler

Foto S. Drechsler

"Po završetku ovog projekta će se praktički autocestom kroz četiri trake moći voziti od mađarske granice do Pule", rekao jePosjetom gradilištu druge cijevi tunela Učka premijer Andrej Plenković započeo je svoju cjelodnevnu današnju turneju po Istri.


S njim su u pratnji i ministri Oleg Butković, Davor Filipović i Vili Beroš, kao i istarski župan Boris Miletić, te šef istarskog HDZ-a Anton Kliman.


Plenković je izrazio zadovoljstvo što radovi teku brže od plana. Tunel bi trebao biti probijen do rujna 2023., dok se rok za puštanje Istarskog ipsilona u promet u punom profilu očekuje za lipanj 2024.


Foto galerija: Plenković i ministri na gradilištu tunela Učka Foto: Sergej Drechsler
“Po završetku ovog projekta će se praktički autocestom kroz četiri trake moći voziti od mađarske granice do Pule. To je izuzetno važno za našu prometnu infrastrukturu”, izjavio je Plenković.


Slijedi posjet Buzetu i Istarskom vodovodu, gdje će državnu delegaciju dočekati gradonačelnik Damir Kajin, potom Puli i “Uljaniku”, a na kraju tvrtkama Infobip i BAT-u.Plenković je inače, od sutra na godišnjem odmoru, kojeg će kao i ranijih godina provesti u državnoj rezidenciji u Opatiji.