Prva subota u mjesecu

FOTO Molitelji opet zaposjeli glavni zagrebački trg, došli i brojni prosvjednici: ‘Vi se čedno odijevajte, tko vam brani’

Portal Novilist.hr

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Posebnu pažnju privukao je visoki muškarac odjeven u kratke hlače i potkošulju koji je nosio transparent zanimljive porukeNa današnju, prvu subotu u travnju, Trg bana Josipa Jelačića u Zagrebu opet su zaposjeli molitelji – skupina mušakaraca koji mole krunicu.


Organizator je najavio kako ovog puta mole “za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda”, “za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru”, “za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova”,  “za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu”, ” za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja”, “za duše u čistilištu” i za “osobne nakane”.


Ovog puta bilo je i nikad više prosvjednika, koji su nosili niz transparenata s porukama “klečavcima”. “Seks nije grijeh”, “Za pravo žena na pobačaj”, “Za sudski progon pedofilskih zločina Katoličke crkve”, “Ne gledaj me kao komad mesa”, “Vi se čedno odijevajte, tko vam brani”, “Čednost u razmišljanju, ne odijevanju”, “Pustite me na miru” – neki su od natpisa koje smo vidjeli.


Foto galerija: Molitelji zaposjeli trg, stigli i prosvjednici Foto: Davor Kovačević
Posebnu pažnju privukao je visoki muškarac odjeven u kratke hlače i potkošulju koji je nosio transparent zanimljive poruke.


“Dragi ljudi plemenitih namjera, molimo vas da svoje molitve uputite i muškarcima koji izazovnim odijevanjem one drugotne, nastale od rebra tjeraju na blud. Hvala vam”.