Popis stanovništva

Dosad se uspješno samopopisalo već preko 800 tisuća građana, popisivači na teren izlaze u ponedjeljak

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

U ovoj fazi provedbe popisa, koja traje do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-GrađaniDo utorka u 23 sata uspješno je popisano više od 800.000 građana u prvoj fazi provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, priopćio je Državni zavod za statistiku.


U ovoj fazi provedbe popisa, koja traje do 26. rujna, građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.


Podsjeća se da je pravilo samopopisivanja jedna vjerodajnica – jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, stoji u priopćenju.
Državni zavod za statistiku provodi Popis stanovništva 2021. u dvije faze – od 13. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva u elektroničkom sustavu e-Građani, te od 27. rujna do 17. listopada ove godine kada će popisivači popisati sve koji se nisu samostalno popisali.