KBC Osijek

Dobre vijesti iz Osijeka: Pacijent koji je pet dana proveo u karanteni nije zaražen koronavirusom

P. N.

snimio Davor Javorović / PIXSELL

snimio Davor Javorović / PIXSELL

Naime, mladić se 20. siječnja vratio iz Šangaja, a na povišenu tjelesnu temperaturu liječnicima se požalio subotu. Kad se prvi, orijentacijski nalaz pokazao pozitivnim na korona virus, zabrinutost je porasla.Rezultati testova koje su napravili osječki liječnici pokazali su da pacijent iz Đakova, star 26 godina, nije zaražen koronavirusom. Podsjetimo, ovaj mladić proveo je pet dana u karanteni osječke bolnice, jer su liječnici sumnjali upravo na zarazu opasnim virusom kojeg se pribojava cijeli svijet.


Naime, mladić se 20. siječnja vratio iz Šangaja, a na povišenu tjelesnu temperaturu liječnicima se požalio subotu. Kad se prvi, orijentacijski nalaz pokazao pozitivnim na korona virus, zabrinutost je porasla, ali još stroža kontrolna provjera utvrdila je da ipak nije riječ o koroni. U ovom trenutku čeka se nalaz i trećeg, završnog testa.


Predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC-a Osijek Ljiljana Perić popodne je informirala javnost o čemu se radilo u osječkom slučaju:
“Deset dana nakon povratka iz Kine bolesniku je tjelesna temperatura porasla na 38 Celzijevih stupnjeva i postupili smo u skladu s pravilima, odnosno kolege iz obiteljske struke najavili su ga bolnici, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu, bez poteškoća je, izoliran je i nadalje. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga, ako test bude negativan, otpustiti kući.”