Tužna priča

Dobila kaznu jer hrani ulične mačke u Puli: Treba platiti 132 eura, a živi od 172 eura

P. N.

Screenshot RTL

Screenshot RTL

"To je krajnje nepošteno", požalila se. "Nezakonito je što vi radite. Da mene koja hranim gradske mačke od svoje bijede, odvajam iz svojih usta, da vi mene kažnjavate to što radim vaš posao", poručila je komunalnim redarima 


Nevenka Ristović 8. ožujka, na Dan žena, dobila je – kako kaže – čestitku, no nije to bila uobičajena čestitka već je riječ o novčanoj kazni jer je hranila mačke na javnoj površini.


Hranila je mačke ispred svoje zgrade i dobila kaznu od 132 eura, dok živi od 172 eura mjesečno od socijalne pomoći, javlja RTL.


“Svaka maca ima svoju posudicu. Nikad im nisam bacala hranu”, pričala je Nevenka za RTL i rekla da svaka mačka jede iz svoje posude, no pulski su joj komunalni redari napisali kaznu jer kako su naveli “okrivljenica je hranila životinje bacanjem hrane na javnu površinu”.


Nevenka Ristović / Screenshot RTL


“To je krajnje nepošteno”, požalila se. “Nezakonito je što vi radite. Da mene koja hranim gradske mačke od svoje bijede, odvajam iz svojih usta, da vi mene kažnjavate to što radim vaš posao, vi trebate meni kupiti hranu jer ja radim vaš posao. Ja brinem o ovim mačkama”, poručila je pulskim komunalnim redarima.


Hranu im donosi dvaput na dan, oko sedam ujutro i 18 sati navečer. Mačkama noću daje krekere.


“Skuham rižu, malo paštice i mrkvice i pomiješam im jednu konzervu”, rekla je za RTL.


Problem s mačkama koje hrani vjerojatno se povećao s porastom njihovog broja.


“Riječ je o 20-ak mačaka. U zadnje se vrijeme ona stabilizirala i relativno je u redu, no dok je hranila mačke tu i tamo to je bila katastrofa po autima, s balkona se bacala hrana”, rekla je pak jedna susjeda.


Screenshot RTL


Njezin susjed Filip suosjeća sa ženom koja se trudi hraniti mačke, no ističe za RTL da ih se previše okotilo te da bi se to trebalo riješiti.


Nevenka se obratila i pulskom gradonačelniku Filipu Zoričiću, no on je poručio da kaznu ne može izbrisati.