Epidemija

Devetoro djelatnika KBC Split pozitivno na Covid-19

Hina

Testiranje u Splitu / Foto Milan Sabic/PIXSELL

Testiranje u Splitu / Foto Milan Sabic/PIXSELL

"Među zaraženima nismo našli bolničke kontakte tako da su najvjerojatnije zaraženi izvan svojih radnih mjesta", kazala je Slavica DajakDevetero djelatnika splitske bolnice, među kojima je pet liječnika i četiri medicinske sestre pozitivno je na koronavirus, potvrdila je u subotu navečer pomoćnica ravnatelja KBC Split za kvalitetu Slavica Dajak.


Dajak je u izjavi Hini rekla da se ne radi o infekciji na odjelu već po jednoj osobi s odjela, poručivši da nema mjesta panici jer je sve pod kontrolom.


Zareženi djelatnici pripadaju mlađoj i starijoj dobnoj skupini i svi imaju iste blage simptome.
“Među zaraženima nismo našli bolničke kontakte tako da su najvjerojatnije zaraženi izvan svojih radnih mjesta”, kazala je Dajak. Dodala je da su su testirani i ostali djelatnici, no testovi su bili negativni. “Od svega je najbolje da među zaraženima nitko nema ozbiljnije simptome. Sve su to blaži slučajevi”, rekla je.


Napomenula je da imaju naputak po kojem trebaju reagirati na prve simptome, poput povišene temperature, kašlja i nedolaska na posao, što bi mogao biti jedan od razloga otkrivanja pozitivnih djelatnika u splitskom KBC-u koji zapošljava 3800 ljudi.