Ministar prometa

Butković: “Pustimo DORH da istraži željezničku nesreću do kraja”

Portal Novi list

foto Davor Kovacevic

foto Davor KovacevicGostujući u Intervjuu tjedna Media servisa potpredsjednik Vlade za gospodarstvo i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković osvrnuo se na tragičnu željezničku nesreću kod Novske, na izjave da su bili neispravni i nefunkcionalni sigurnosno-signalni uređaji.


“Meni kao ministru i javnosti je bitno saznati istinu, saznati zbog čega je došlo do ovoga. Tu ima puno neodgovorenih pitanja.


Vjerujem da ćemo što prije saznati odgovore, a slijedom tih odgovora ćemo donositi određene zaključke i nakon toga ćemo povući odgovarajuće poteze.
Za mene kao ministra je jako bitno da željeznički sustav funkcionira, ovakav kakav jest.”


Iz Sindikata strojovođa Hrvatske su istaknuli da su na toj dionici između kolodvora Okušani Novska bili neispravni i nefunkcionalni sigurnosno-signalni uređaji.


“Ne znam koliko tiskovne konferencije i takve stvari doprinose ovom cijelom postupku. Određene izjave i informacije koje su izlazile preko vikenda u nekim medijima po meni nisu dobre. Mi trebamo pustiti Državno odvjetništvo da temeljem dokaza koje su prikupili završe istragu na najbolji mogući način.


Bilo kakvo uplitanje bilo koga pa i mene osobno kao ministra ne doprinosi tome. Ne mogu vam dati informacije jer ih i ne znam. Je li sustav bio ispravan ili ne, na to će odgovoriti istraga.”