Pad u nemilost ili...?

Bratu Milijana Brkića uzeli jedan ‘lokal’: Ostalo mu još ‘samo’ dvadesetak gradskih i državnih poslovnih prostora

P. N.

snimio Sanjin Strukić / PIXSELL

snimio Sanjin Strukić / PIXSELL

Gradsko stambeno komunalno gospodarstva pritom tvrdi da im Brkić duguje zakupninu u iznosu od 19.547 kuna te nešto više od tisuću kuna pričuve i komunalne naknade. I ti dugovi doprinijeli su da Grad zaključi kako Jozo Brkić nema ozbiljne namjere u pogledu predmetnog poslovnog prostora u Paromlinskoj ulici.Grad Zagreb poništio je jedan od ugovora o zakupu koje ima s bratom Milijana Brkića – Jozo Brkićem, dok je Ministarstvo državne imovine navodno poništilo rezultate natječaja na kojem je Brkić u zakup dobio atraktivni poslovni prostor na adresi Gajeva 6, gdje se nalazila turistička agencija Kompas. Tako piše Jutarnji list, a Jozo Brkić da ga šikaniraju zbog političkih problema koje ima njegov brat Milijan.


Jozi Brkiću Grad Zagreb poništio je ugovor o zakupu za poslovni prostor u Parolmlinskoj ulici, a u zaključku koji govori o poništenju navedeno je da je sporni prostor zatvoren te da se ne stječe dojam o ozbiljnoj namjeri zakupnika. Očevid tog prostora gradske su službe obavile 4. siječnja i 2. travnja te utvrdile da se kroz izlog može vidjeti da je uređenje prostora započeto, ali budući da u poslovnom prostoru nije bilo radova, Grad Zagreb zaključio je da je Brkić – “neozbiljan”.


Gradsko stambeno komunalno gospodarstva pritom tvrdi da im Brkić duguje zakupninu u iznosu od 19.547 kuna te nešto više od tisuću kuna pričuve i komunalne naknade. I ti dugovi doprinijeli su da Grad zaključi kako Jozo Brkić nema ozbiljne namjere u pogledu predmetnog poslovnog prostora u Paromlinskoj ulici.
– Ovo je hajka usmjerena protiv mene i mojih poslovnih partnera. Pritom se ne biraju sredstva ni načini šikaniranja i nanošenja štete. Poslovan sam čovjek, obnavljam poslovne prostore, zapošljavam ljude koji su godinama radili bez plaće. Otvaram nova radna mjesta i gledam prema naprijed, rekao je Brkić za Jutarnji.


Dakako, poništenje ugovora za prostor u Paromlinskoj neće ostaviti Jozu Brkića bez posla. Naime, brat Milijana Brkića do sada je u najam dobio najmanje 26 gradskih i državnih prostora, a registrirao je preko trideset poduzeća putem kojih namjerava upravljati poslovima u tim prostorima.