KRIZNA KOMUNIKACIJA

Božinović: Hrvatski rezultati u borbi protiv pandemije najbolje govore o povjerenju građana u ovaj stožer

Hina

Foto D. JELINEK

Foto D. JELINEK

Upitan je li stožer razmišljao o reduciranju redovnih medijskih konferencija stožera, Božinović je odgovorio da će stožer razmotriti taj prijedlogZAGREB – Hrvatski rezultati u borbi protiv pandemije najbolje govore o povjerenju građana u ovaj stožer, ocijenio je u četvrtak voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.


Upitan je li stožer razmišljao o reduciranju redovnih medijskih konferencija stožera, Božinović je odgovorio da će stožer razmotriti taj prijedlog. Dodao je da prema Zakonu o javnom okupljanju i epidemiološkim mjerama nema zabrane javnog okupljanja ”ni zabrane prosvjeda u tom kontekstu”.


Govoreći o prelascima granica i ulasku u Republiku Hrvatsku, Božinović je kazao da Hrvatska slijedi preporuku Europske komisije da se do 15. svibnja produžuje zabrana ulaska državljana trećih zemalja na teritorij Europske unije, osim u nekim taksativno navedenim izuzecima.
”Od trenutka popuštanja mjera mi govorimo o preporukama jer mislimo da su građani u prvoj fazi dobili dovoljno informacija o tome o kakvoj se bolesti radi, kako se najbolje zaštiti. Činjenica je da nam je to pomoglo da iz te prve faze izađemo na način da smo minimizirali rizike i štete, a što nam je otvorilo put popuštanju mjera”, kazao je Božinović na upit jesu li sigurnosne mjere tek preporuke.