Mrsićevi "Demokrati"

Bivši Milanovićev ministar tvrdi: “SDP je na korak do velike koalicije s HDZ-om”

Hina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Umjesto da građanima ponudimo zajednički program napretka koji će odgovoriti na probleme u kojima se Hrvatska nalazi, SDP pruža ruku HDZ kako bi dogovorili veliku koaliciju i podijelili izborni plijen«, ističu DemokratiStranka saborskog zastupnika Miranda Mrsića Demokrati u petak je upozorila na mogućnost velike koalicije SDP-a i HDZ-a te pozvala stranke ljevice da se tome suprotstave i okupe oko programa za modernu i otvorenu Hrvatsku.


»Pobjeda Zorana Milanovića najbolje govori što bi stranke ljevice trebale učiniti kako bi pobijedile na parlamentarnim izborima. Trebamo se okupiti i zajedno raditi da bi smijenili vlast HDZ-a i ‘žetončića’«, poručuju Demokrati u priopćenju.


Ističu da će u idućem razdoblju okupiti sve stranke kojima je stalo da Hrvatska ne stoji u mjestu.
Po njihovoj ocjeni, SDP nije prepoznao važnost okupljanja, već je ruku suradnje ponudio Andreju Plenkoviću i HDZ-u stvarajući sve preduvjete za postizbornu koaliciju s HDZ-om.


»Umjesto da građanima ponudimo zajednički program napretka koji će odgovoriti na probleme u kojima se Hrvatska nalazi, SDP pruža ruku HDZ kako bi dogovorili veliku koaliciju i podijelili izborni plijen«, ističu Demokrati.


Ujedno pozivaju sve stranke ljevice i lijevog centra da se okupe oko programa za modernu, otvorenu Hrvatsku u kojoj će cijena uspjeha biti znanje i trud, a ne stranačka iskaznica.


»Okupljanje i zajednički izlazak na izbore jedini je način da zaustavimo HDZ i SDP u stvaranju velike koalicije i nastavak čerupanja Hrvatske«, poručuje stranka Miranda Mrsića.