Ministarstvo zdravstva

Beroš: Ne mislim napustiti brod u nevolji; od ravnatelja Vinogradske zatražen hitni unutarnji nadzor i izvještaj

Hina

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

Foto Goran Stanzl/PIXSELL

"Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi", rekao je BerošMinistar zdravstva Vili Beroš izjavio je u četvrtak u povodu problema s radiolozima i prosvjeda pred Klinikom za tumore kako je od ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, čiji je klinika sastavni dio, zatražio provedbu hitnog unutarnjeg nadzora i izvještaj o stanju u toj ustanovi.


“Moja je briga kao ministra da se osigura kontinuirano pružanje zdravstvene zaštite, pogotovo onkološkim bolesnicima. Uputio sam zahtjev ravnatelju bolnice u čijoj je ingerenciji rješavanje tih pitanja za hitnim unutarnjim nadzorom i izvještaj o stanju u toj ustanovi”, rekao je Beroš u Školi narodnog zdravlja “Dr. Andrija Štampar”, gdje je prisustvovao cijepljenju studenata medicine.


Beroš ističe kako kontinuirana zdravstvena zaštita mora biti ispred svega, ispred međuljudskih odnosa i nedostatka određenog kadra, a ravnatelj ustanove mora osigurati te prepostavke.
“Ako tome nije tako, onda ću vući sljedeće korake. Nabolji put je legalni put rješavanja problema i napravit ću sve da se osigura adekvatan broj radiologa u klinici”, kazao je.


S obzirom na zahtjev oporbe za njegovim opozivom, Beroš je ponovio kako ima potporu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i ne misli otići s funkcije ministra.


“U ovom trenutku osjećam da imam potporu premijera i ne mislim napustiti brod koji je još uvijek na uzburkanom moru.  Međutim, ukoliko bilo tko smatra da to nije tako i ima kontraargumentaciju koja stoji, nemam nikakvih problema otići”, rekao je Beroš.


“Nisam opterećen svojom pozicijom. Već 15 mjeseci iznimno teško radim ovaj posao na dobrobit hrvatskih građana i zato me malo i bole sve ove insinuacije i konstrukcije”, dodao je.