MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš je protiv lockdowna: “Učinit ću sve da zdravstvo funkcionira, javljaju nam se mnogi umirovljeni liječnici”

P. N.

Foto Josip Regović PIXSELL

Foto Josip Regović PIXSELL

Napravit ću sve da se omogući maksimalno dobro funkcioniranje u kontekstu ove krize. Javlja se veliki broj umirovljenih liječnika, studenata i učenika srednjih škola", kazao je. Postigli smo homogenizaciju i pozivam i druge da nam se priključe da suzbijemo epidemiju", dodaje ministarMinistar zdravstva Vili Beroš komentirao je danas pogoršanu situaciju u Hrvatskoj. Kazao je kakva je popunjenost bolničkih kapaciteta u Hrvatksoj, javlja N1.


“U primarno-respiratornom centru u KBC Split popunjenost je 50,68 posto u odnosu na sada pripremljene kapacitete, to je 75 pacijenata.  Ako se poveća broj oboljelih, KBC Split će se vratiti na režim od proljetos. U KBC Rijeci popunjenost je 30,43 posto, oni imaju 21 bolesnika.


KBC Osijek ima popunjenost od 51,38 posto, tj. 93 bolesnika. KB Dubrava ima popunjenost od 90,20 posto. Jučer je došlo dodatnih deset respiratora, od čega jedna tehnički nije adekvatan, dakle devet, a pripremamo i novu tranšu”, kazao je ministar i dodao kako je Klinika Fran Mihaljević već duže vrijeme popunjena, kako rade odličan posao, ali “ne možemo računati da oni mogu širiti kapacitete.”


Javljaju se umirovljeni liječnici
“Naša odgovornost može doprinijeti sprečavanju rasta novozaraženih. Napravit ćemo sve da zdravstveni sustav funkcionira čim dože i čim bolje. Napravit ću sve da se omogući maksimalno dobro funkcioniranje u kontekstu ove krize. Javlja se veliki broj umirovljenih liječnika, studenata i učenika srednjih škola”, kazao je. Postigli smo homogenizaciju i pozivam i druge da nam se priključe da suzbijemo epidemiju”, dodaje ministar.


“Mnoge države uvode lockdown, a izostaju rezultati tih mjera. Ja uvažavam, i sve slušam, razumijem i epidemiologe koji kažu da trebaju jače mjere, ali treba sagledati i gospodarstvenike kojima su i ove mjere previše… Treba naći balans”, kaže.


Stao u obranu zviždača iz Dubrave


Vili Beroš danas je u objavi na Facebooku stao u obranu osobe koja je napisala pismo u kojem upozorava na tešku situaciju u KB Dubrava.


“Ne podržavam javnu hajku na osobu koja je u javnost iznijela probleme u KB Dubrava. Svaki konstruktivno iznesen komentar ako je utemljen ili istinit, pa i javno, je dobrodošao jer time postajemo još bolji u onome što radimo. Trebamo se usmjeriti na rješenja i djelovati na temelju rezultata zdravstveno-inspekcijskog nadzora”, napisao je Beroš.