Trgovački sud u Paziu

Agonija se nastavlja: Skupština vjerovnika Uljanika d.d. odgođena za 22. siječnja

Hina

Očekivalo se da će na sutrašnjoj skupštini vjerovnici odlučivati o poslovnom planu stečajne upraviteljice Marije Ružić, koja u nedavno objavljenom izvješću predložila likvidaciju Uljanika d.d. u stečaju ali i očuvanje brodogradnje u Puli tako da se na tvrtku kćer 'Uljanik Brodogradnja 1856' prenese koncesija i gradnja brodova.PAZIN – Skupština vjerovnika Uljanika d.d. u stečaju koja se trebala održati sutra i na kojoj su se vjerovnici trebali očitovati o poslovnom planu stečajne upraviteljice, odgođena je na zahtjev vjerovnika – Republike Hrvatske i to za 22. siječnja 2020., izvijestio je Trgovački sud u Pazinu.


Kako se navodi u podnesku stečajnog vjerovnika, država je predložila odgodu skupštine jer državna tijela još uvijek rade na izradi sveobuhvatnog izvješća za Vladu o svemu što je do sada učinjeno glede Uljanik grupe kao i glede plana aktivnosti radi nastavka proizvodnje u Puli.


Nova skupština vjerovnika zakazana je za 22. siječnja.
Očekivalo se da će na sutrašnjoj skupštini vjerovnici odlučivati o poslovnom planu stečajne upraviteljice Marije Ružić, koja u nedavno objavljenom izvješću predložila likvidaciju Uljanika d.d. u stečaju ali i očuvanje brodogradnje u Puli tako da se na tvrtku kćer ‘Uljanik Brodogradnja 1856’ prenese koncesija i gradnja brodova.


“Nemam komentara, jedino što mogu reći je da se agonija i ova tragikomedija nastavljaju”, izjavio je predstavnik Jadranskog sindikata Samir Hadžić.