Današnja sjednica

Vlada predložila: Kovačev, Zrinski Berger, Zeljko i Lulić u Nadzornom odboru HEP-a

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor KovačevićVlada je na sjednici u četvrtak predložila Glavnoj skupštini društva Hrvatska elektroprivreda d.d. izbor Antona Kovačeva, Jelene Zrinski Berger, Mladena Zeljka i Lukše Lulića za članove Nadzornog odbora, do provedbe postupka izbora članova toga tijela, a najduže na 6 mjeseci.


Na zatvorenom dijelu Vladine sjednice donesen je i zaključak kojim se predlaže Skupštini društva HŽ Cargo d.o.o. izbor Kristine Horvat za članicu Nadzornog odbora toga društva, temeljem provedenog postupka za izbor člana Nadzornog odbora, na vrijeme od četiri godine.


Razriješen je Tomislav Ćorić i imenovan Davor Filipović novim supredsjedateljem Zajedničkog povjerenstva za gospodarsku suradnju između Vlade RH i Vlade Republike Kazahstana, kao i Zajedničkog povjerenstva za provedbu i promicanje gospodarske suradnje između Vlade RH i Vlade Republike Azerbajdžana.
Na zatvorenom je dijelu sjednice utvrđen i prijedlog odluke o imenovanju Ivice Vilibića,  Gorana Martinovića, Marijete Kralj, Josipa Mikulića i Vesne Barić Punde za članove Povjerenstva za prigovore kao stručnog tijela Hrvatske zaklade za znanost, temeljem provedenog postupka po objavljenom javnom pozivu te je upućen u Hrvatski sabor na donošenje.


Što se tiče drugih kadrovskih pitanja, Tončiju Glaviniću ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za provedbu obnove od potresa u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.


Valentini Buljubašić ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za graditeljstvo i obnovu u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.


Katici Prpić ponovno je dano ovlaštenje za obavljanje poslova ravnatelja Uprave za prostorno uređenje i dozvole državnog značaja u Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, do provedbe javnog natječaja za imenovanje ravnatelja Uprave, a najduže do šest mjeseci.


Na osobni zahtjev razriješena je članica Upravnog odbora Fonda za financiranje razgradnje i zbrinjavanja radioaktivnog otpada i istrošenoga nuklearnog goriva Nuklearne elektrane Krško Marijana Ivanov, a novom je članicom Upravnog odbora imenovana Dora Naletina, kao neovisna stručnjakinja iz područja financija.