Naftno čvorište

Janaf i švicarski Vitol sklopili ugovor o skladištenju nafte na Terminalu Omišalj

Hina

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NLJadranski naftovod (Janaf) sklopio je s tvrtkom Vitol ugovor o skladištenju 117.856 kubnih metara nafte na Terminalu Omišalj od 1. lipnja 2023. godine i to na razdoblje od šest plus šest mjeseci, priopćili su iz Janafa.


Vitol je tvrtka za trgovinu energijom i robom sa sjedištem u Švicarskoj


Predsjednik Uprave Janafa  Stjepan Adanić ističe da je Janaf  potvrdio kako je spreman zajedničkim djelovanjem, suradnjom i razumijevanjem s partnerima ostvariti daljnji razvoj energetskog sektora.
“Naše usluge i kapaciteti spremno odgovaraju na izazove naftnog tržišta današnjice. Sa zadovoljstvom ispunjavamo ulogu vrata srednje Europe i naftnog čvorišta ovog dijela Europske unije. Najbolji pokazatelj toga je raznolikost kompanija s kojima sklapamo ugovore o partnerstvu, kao i visoka popunjenost kapaciteta naftovodno-skladišnog sustava”, istaknuo je Adanić.


Naglasio je da je u razdoblju globalnih poremećaja na energetskom tržištu Janaf očuvao sigurnu opskrbu, zbog čega je prepoznat na naftnom tržištu, ali i od strane najviših tijela Europske unije.


Član Uprave Vladislav Veselica smatra kako je obnavljanje poslovnog odnosa s VITOL-om najbolji  pokazatelj ispravnog strateškog usmjerenja Jadranskog naftovoda.