Turizam

Grci se bore za sezonu, sutra otvaraju 515 plaža, ali imaju dosta strogi režim: ‘Ovo je važan test za sve nas’

Hina

Reuters

Reuters

Grčka se uspješno nosila sa epidemijom koronavirusa, ima 2.770 zaraženih, dok je 156 osoba preminuloNakon što je 4. svibnja počela ublažavati restriktivne mjere, Grčka će u subotu otvoriti 515 plaža kako bi se pripremila za turističku sezonu u vrijeme pandemije koronavirusa, objavili su britanski mediji.


Na plažama će vrijediti niz restriktivnih mjera. Zbog fizičke distance na 1.000 kvadratnih metara moći će biti 40 posjetitelja, zabranjeno je točenje alkohola, nisu dozvoljene sportske aktivnosti poput nogometa, udaljenost između suncobrana bit će četiri metra, u restoranima i barovima neće biti stolova već će gosti moći preuzeti hranu i piće te ih konzumirati na svojim ležaljkama.


»Na plažama će vrijediti specifična pravila i njihova provedba strogo će se kontrolirati. Ovo je važan test koji moramo proći kako bi pokrenuli turizam«, izjavio je glasnogovornik grčke vlade Stelios Petsas.
Grčka se uspješno nosila sa epidemijom koronavirusa, ima 2.770 zaraženih, dok je 156 osoba preminulo.


Grčki premijer Kyriakos Mitsotakis nedavno je izjavio da je vlada posvećena tome da turistička sezona počne 1. srpnja. Turizam je najvažnija gospodarska grana i njegov udio u grčkom BDP-u iznosi oko 20 posto.