Okupljanje

Visoke kazne odgovornima u nogometnom klubu i fitness centru zbog nepoštivanja Odluke Stožera civilne zaštite RH

Šarlota Brnčić

Reuters

Reuters

Postupajući po dojavi o radu jednog fitness centra u Bjelovaru, obavljen je nadzor kojom prilikom je u prostoru tog fitness centra zatečen 36-godišnji vlasnik i 10 osoba koje su koristile usluge fitness centraU srijedu, oko 16.10 sati, u okolici Bjelovara, na pomoćnom nogometnom igralištu III Hrvatske nogometne lige sjever, zatečen je trener te 16 igrača jednog nogometnog kluba koji su imali kondicijski trening kao i član uprave kluba koji je bio prisutan treningu. Tom prilikom utvrđeno je da treningom krše Odluku o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja radi sprječavanja prijenosa bolesti Covid-19 tako da protiv pravne osobe nogometnog kluba slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.


Istog dana, postupajući po dojavi o radu jednog fitness centra u Bjelovaru, obavljen je nadzor kojom prilikom je u prostoru tog fitness centra zatečen 36-godišnji vlasnik i 10 osoba koje su koristile usluge fitness centra. Svi zatečeni su se nakon obavljenog nadzora udaljili. Zbog nepoštivanja Odluke o nužnim epidemiološkim mjerama protiv pravne osobe fitness centra slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja.


Kako navode iz PU bjelovarsko-bilogorske, novčanom kaznom u iznosu od 10 do 40 tisuća kuna kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako ne poštuje zabranu ili ograničenje održavanja javnih događanja i/ili okupljanja. Za ovaj prekršaj kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi novčanom kaznom u iznosu od 5 do 10 tisuća kuna. Tako da vezano uz ova dva događaja slijedi utvrđivanje odgovornih osoba u pravnim osobama.