Potraga za ubojicom

Ubojstvo u tramvaju: Ubijeni 52-godišnjak otprije poznat policiji, a otkriveno je i čime je ubijen

P. N.

Foto Matija Habljak/PIXSELL

Foto Matija Habljak/PIXSELL

Neslužbeno se doznaje da je žrtva zbog sitnih kriminalnih radnji poznata policiji i da se u posljednje vrijeme odavao skitnji. Iz ZET-a kažu kako videonadzor postoji u 170 tramvaja u Zagrebu. No ne i u ovomPolicija pokušava rasvijetliti sve detalje šokantnog ubojstva koje se u subotu dogodilo u Zagrebu. Pedesetdvogodišnji muškarac pronađen je kako mrtav leži u tramvaju, s ubodnom ranom. Zagrepčani su u šoku – posebice oni koji svakodnevno putuju javnim prijevozom, javlja Dnevnik Nove TV.


 


Neslužbeno doznajemo da je žrtva zbog sitnih kriminalnih radnji poznata policiji i da se u posljednje vrijeme odavao skitnji. Također se doznaje i da je ubijen nožem, javlja Dnevnik Nove TV .
Na tramvajskoj stanici u Novom Zagrebu danas više-manje ista tema razgovora. Ubojstvo 52-godišnjeg čovjeka koji jemrtav ležao u tramvaju broj 6. ”Baš sam se uplašila ući u 6-icu jer sam čula da je u šestici, pa me bilo malo strah kako ću ući u iduću šesticu, a ujutro sam išla njome. A šta ja znam, nekako nisam sigurna, a šta ću”, kazala je jedna žena. ”Pa ako ima ubojstva – ne osjećam se sigurno”, jedan je od komentara. ”Čuo sam, a čujte neki razlog je bio”, smatra jedan muškarac, kako prenosi Dnevnik Nove TV.


Koji – policija tek treba utvrditi. Izvijestili su kako je jedna putnica o muškarcu koji nepomično leži u priključnim kolima obavijestila ostale putnike, a oni vozača. Vozač se zaustavio, pozvali su hitnu pomoć i policiju. Ali nije mu bilo spasa. Utvrđena je smrt.


‘S obzirom na sumnju u kazneno djelo zamjenica županijskog državnog odvjetnika uz stručnu pomoć ekipe za očevid obavila je očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj oštrim predmetom usmrtio 52-godišnjaka”, izvijestili su iz zagrebačke policije.


Policija je u obradi terena. Istražit će se posljednji sati kretanja ubijenog muškarca kaže kriminalist Željko Cvrtila. ”Kakvim životom je živio, ima li nešto od ranije evidentirano. Tragat će se za motivom da se vidi tko bi mogao imati motiv za ubojstvo te osobe ili se radi o nekakvom slučajnom događaju, razračunu, je li bilo nekakvih tuča, svađa negdje u blizini koji su zabilježeni”, pojasnio je kriminalist Cvrtila za Dnevnik Nove TV.


”Teško bi bilo procijeniti psihički profil ubojice jer još ne znamo o kome je riječ, ali možemo govoriti da je bilo riječ o psihičkom poremećaju. No treba istaknuti da se ne može svako zlodjelo dovoditi u vezu s psihičkim poremećajem, kao i obrnuto – ne dovodi svaki psihički poremećaj do kaznenog djela”, pojasnio je psihijatar Oliver Ojdanić za Dnevnik Nove TV.


Dodao je da je mala vjerojatnost da se tako nešto ponovi. ”Ljudski je da se bojimo”, kazao je. Podsjetio je na 1954. godinu kada je nakon prometne nesreće ukinuta linija s Mirogoja jer su se ljudi bojali voziti tom trasom.


”Anksioznost i djelomično agresivno ponašanje je povezano i s potresom i koronavirusom koji se reflektiraju na ponašanje na van”, istaknuo je Ojdanić.


Iz ZET-a kažu kako videonadzor postoji u 170 tramvaja u Zagrebu. No ne i u ovom u kojem je pronađen muškarac jer je riječ o starijem modelu. To bi moglo otežati istragu.