Vremenske nepogode uzrokovale probleme

U Veprincu ozlijeđena suvozačica, u Klani neznanac teretnim vozilom oštetio ogradu kuće te se dao u bijeg

Šarlota Brnčić

NL arhiva

NL arhiva

U nesreći u Veprincu je ozlijeđena putnica iz Hyundaija, koja je prevezena u KBC na Sušaku gdje su joj konstatirane lakše ozljedeJučerašnje vremenske nepogode koje su uzrokovale probleme u prometu u široj okolici Rijeke bile su i razlogom niza prometnih nesreća, od kojih i jedne s ozlijeđenom osobom.


Zbilo se 12 prometnih nesreća, većinom uzrokovanih vožnjom koja nije bila prilagođena stanju i uvjetima na kolnicima, a nesreća s ozlijeđenom osobom dogodila se na području Veprinca.


Do nesreće je došlo kada je 69-godišnjak upravljajući citroenom, riječkih registarskih oznaka, u zavoju izgubio kontrolu nad automobilom i prešao na lijevu stranu kolnika. S obzirom da je cesta bila prekrivena mokrim snijegom, automobil je proklizao i prešao na lijevu prometnu traku gdje je udario u prednji, lijevi dio Hyundaija, riječkih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak. U nesreći je ozlijeđena putnica iz Hyundaija, koja je prevezena u KBC na Sušaku gdje su joj konstatirane lakše ozljede.
Policija traga za vozačem nepoznatog teretnog vozila koji je jučer u Klani imao prometnu nesreću samo s materijalnom štetom, no koji o tome nije izvjestio policiju, niti 74-godišnjeg vlasnika kuće čiju je ogradu oštetio.


Utvrđeno je da je nepoznati vozač kamiona zbog nedržanja potrebne udaljenosti, a ulaskom u lijevi zavoj, najvjerojatnije proklizao i završio u metalnoj ogradi dvorišta obiteljske kuće. Udaljio se potom s mjesta nesreće, te je za njime u tijeku potraga.