Završen očevid

Tehnički kvar baterije na električnom biciklu “krivac” za požar garaže na Preluci koji je progutao tri luksuzna automobila

Šarlota Brnčić

Foto: Vedran Karuza

Foto: Vedran Karuza

Prema prvim procjenama materijalna šteta je znatna, neslužbeno - milijunska.Djelatnici PU primorsko-goranske završili su očevid na mjestu jutrošnjeg velikog požara u garaži privatne kuće na Preluci, u blizini hotela Navis, a u kojem su izgorjela tri luksuzna automobila.


Kako je poslijepodne priopćeno, prema rezultatima očevida, do požara je došlo zbog tehničkog kvara baterije na električnom biciklu pa se plamen proširio unutar garaže i zahvatio tri automobila koja su izgorjela, kao i ostali predmeti u garaži, a dio fasade je uslijed požara zadimljen.


Prema prvim procjenama materijalna šteta je znatna, a točan iznos će se utvrditi naknadno, ističu iz policije, no prema neslužbenim saznanjima moglo bi se raditi o višemilijunskom iznosu s obzirom da se radi o skupocijenim autima.


Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA
Garaža je, kako navode iz policije, u vlasništvu 50-godišnjeg hrvatskog državljanina.


Kao što smo prethodno izvještavali, vatrogasci su dojavom o požaru uzbunjeni u 7.19 sati te su na požarište upućena tri vozila i devet vatrogasaca opatijske Javne vatrogasne postrojbe. U pomoć su im priskočili i riječki kolege sa dva vozila i 8 vatrogasaca. Uhvatili su se u koštac sa plamenom buktinjom kojoj su stali na kraj već u 8.13 sati.


Srećom, u požaru nitko nije ozlijeđen.


Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA


Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA