Velika vatrogasna akcija

BORBA S PLAMENOM TRAJALA VIŠE OD PET SATI Požar u Zadru lokaliziran, nema opasnosti od širenja vatre

Hina

Foto Katina Vrsaljko, Zadarski list

Foto Katina Vrsaljko, Zadarski list

"Nema opasnosti od širenja vatre, a vatrogasci će na terenu dežurati cijelu noć. Moraju ugasiti sva mjesta na kojima ima izdimljavanja, ulaze u tzv. sendviče između zgrada i krovova. Negdje ima staklenih ploča, negdje izolacije od staklene vune i sve se to mora ukloniti. Trenutačno se uklanja krov, ima greda koje još tinjaju i to se sve mora ugasiti", rekao je ŠošaPožar koji je u utorak oko 11.30 buknuo na Narodnom trgu, u središtu Zadra, lokaliziran je i nema opasnosti od širenja vatre, potvrdio je  zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.


“Borba s plamenom trajala je više od pet sati. Nema opasnosti od širenja vatre, a vatrogasci će na terenu dežurati cijelu noć. Moraju ugasiti sva mjesta na kojima ima izdimljavanja, ulaze u tzv. sendviče između zgrada i krovova. Negdje ima staklenih ploča, negdje izolacije od staklene vune i sve se to mora ukloniti. Trenutačno se uklanja krov, ima greda koje još tinjaju i to se sve mora ugasiti”, rekao je Šoša Hini.


Požar je, pojasnio je, izbio u jednom od stanova u zgradi iz 14. stoljeća i potom se proširio na nekoliko drugih te na poslovne prostore.
Stanari su evakuirani i prije dolaska vatrogasaca, nitko nije ozlijeđen, a gasitelji su ulagali nadljudske napore da se zaustavi vatra jer je cijeli Poluotok požarna zona, istaknuo je Šoša.


Policijski očevid započet će tek kad vatrogasci napuste požarište, a na terenu ih je trenutačno 25.