Požar

FOTO Gori zgrada u centru Zadra, stanari evakuirani: “Sve je uništeno!”

Portal Novi list

Foto Katina Vrsaljko, Zadarski list

Foto Katina Vrsaljko, Zadarski list

Odmah nakon izbijanja požara, na Narodni trg stigli su vatrogasci i započeli s gašenjem te su evakuirali stanare iz zgrade kod ateljea foto MaričićU zgradi na Narodnom trgu u Zadru oko 11.30 sati izbio je požar.


Odmah nakon izbijanja požara, na Narodni trg stigli su vatrogasci i započeli s gašenjem te su evakuirali stanare iz zgrade kod ateljea foto Maričić.

“Otišao sam kući, zvali su me da mi gori atelje. Sve je uništeno”, rekao je za Dnevnik.hr vlasnik fotoateljea Željko Maričić.


Dodao je kako se ne sjeća je li što ostavio u prostoru.Vatrogasci su provjerili i ostale stanove u kojim, prema prvim dojavama s mjesta nesreće, nije bilo stanara.


Plamen je zahvatio nekoliko susjednih stanova i vatrogasci još nisu doveli požar pod kontrolu.”Još uvijek ne možemo sa stopostotnom sigurnošću reći kakva je situacija s obzirom da je ušlo u međukatove, odnosno između potkrovlja i… sve su drveni stropovi, drveni podovi.


Između stropa i poda je vatra. Uhvatilo je dva, tri stana, odnosno potkrovlja. Sada smo lokalizirali da se ne širi, ali trebat ćemo i piliti podove da se unutra može ući, da se vatra ne bi širila na ostale stanove”, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Željko Šoša za Dnevnik Nove TV.Uzrok požara još nije poznat.