Prijavara putem društvenih mreža

Povjerovala da joj stiže paket s milijun i pol američkih dolara pa uplatila više od 20 tisuća na račun u inozemstvu

Šarlota Brnčić

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Prema dogovoru, uplatila je više od 20.000 kuna na nepoznati bankovni račun u inozemstvu. Paket joj do današnjeg dana nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novcaTijekom kolovoza, 57-godišnjakinja je putem društvenih mreža stupila u kontakt s nepoznatom osobom. Tijekom komunikacije, nepoznata osoba joj je rekla da je poslala paket s milijun i petsto tisuća američkih dolara, a 57-godišnjakinja treba uplatiti poštarinu kako bi preuzela paket.


Prema dogovoru, uplatila je više od 20.000 kuna na nepoznati bankovni račun u inozemstvu. Paket joj do današnjeg dana nije stigao, niti je dobila povrat uplaćenog novca.


Policija će o slučaju nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti posebno izvješće, dok se nastavlja potraga za internet prevarantom.
Sredinom rujna ove godine, 56-godišnjakinja je putem Internet platforme, s njoj nepoznatom osobom, dogovorila najam stana u Republici Njemačkoj.


Potom je, prema prethodnom dogovoru, uplatila više od 20.000 kuna na račun banke u Španjolskoj. Nakon što je kontaktirala korisničku službu Internet platforme, saznala je da to nije njihov bankovni račun i da se radi o prijevari te uplaćeni novac nije dobila nazad.