Krim-obrada

Policija u pretrazi pronašla pirotehniku i drogu. Bilo je tu bengalki, topovskih udara, raznih petardi te hašiša i marihuane

Šarlota Brnčić

Foto: Pu zadarska

Foto: Pu zadarska

Zaplijenjena i dva predmeta pogodna za napad i nanošenje ozljedaPolicijski službenici Policijske postaje Benkovac – Obrovac u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije proveli su kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama te tri prekršaja dok su nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom proveli kriminalističko istraživanje zbog posjedovanja droga.


Tijekom kriminalističkog istraživanja, policijski službenici su na širem obrovačkom području, temeljem naredbe nadležnog suda u Zadru, proveli pretrage stana i drugih prostora kojima se osumnjičenici koriste gdje su kod 29-godišnjaka pronašli i oduzeli 61 komad raznih pirotehničkih sredstava (bengalki, topovskih udara te raznih petardi), oko 73,5 grama droge hašiš, oko 4,5 grama droge marihuane te dva predmeta pogodna za napad i nanošenje ozljeda.


Nadalje, provedenom pretragom kod 28-godišnjaka, policijski službenici su pronašli i oduzeli oko 19,7 grama marihuane, pakirano u više pojedinačnih pakiranja.
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama, protiv 29-godišnjaka je podnesena kaznena prijava te je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok se nadležnom sudu protiv njega podnosi optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o posjedovanju i nabavci oružja građana, Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.


Zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, 28-godišnjak je uz optužni prijedlog, doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.