Širenje zaraze

Optužena vlasnica lokala koja je zaražena sudjelovala u inspekcijskom nadzoru

Šarlota Brnčić

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto Dusko Jaramaz/PIXSELL

U lokalu je bila zajedno s jednom zaposlenicom i jednom muškom osobom te sa dvije inspektorice civilne zaštite s kojima je sudjelovala u provođenju inspekcijskog nadzora, a da ih prethodno nije upozorila o mjeri liječenja koja joj je izrečenaProtiv 36-godišnjakinje je podignuta optužnica zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti, a tereti ju koprivničko Općinsko državno odvjetništvo.


Okrivljenu 36-godišnjakinju optužnicom se tereti se da je 17. studenog u svojem ugostiteljskom objektu u Koprivnici, iako je znala da joj je dijagnosticirana zarazna bolest Covid-19 uzrokovana virusom SARS CoV-2 zbog čega joj je određena posebna mjera liječenja u kući; postupajući suprotno odredbama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti boravila u ugostiteljskom objektu.


U lokalu je bila zajedno s jednom zaposlenicom i jednom muškom osobom te sa dvije inspektorice civilne zaštite s kojima je sudjelovala u provođenju inspekcijskog nadzora, a da ih prethodno nije upozorila o mjeri liječenja koja joj je izrečena. Time je izazvala opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima.