Kakav "majstor"

Kazna od 42.000 kuna! Vozio pijan, bez vozačke, nezavezan i s mobitelom u ruci

Šarlota Brnčić

snimio Vedran Karuza

snimio Vedran Karuza

Nesavjesni vozač je isključen iz prometa i smješten u Jedinici za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićenVozač Renaulta, zagrebačkih registarskih oznaka, 56-godišnjak je u trenutku kad ga je u Ilici zaustavila policija razgovarao na mobitel i nije bio vezan. Daljnjim provjerama utvrđeno je da kod sebe nema važeću vozačku dozvolu, da je sjeo za upravljač iako mu je izrečena mjera zabrane upravljanja, kao i da je pod utjecajem alkohola od 2,01 promila. Nesavjesni vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjenja nakon čega je uhićen i doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu. Sudac mu je izrekao novčanu kaznu u iznosu od 42.300 kuna.


U Ulici Klin kod raskrižja s Motovunskom ulicom zaustavili su 25-godišnjeg vozača automobila koprivničkih registarskih oznaka. On ne samo da je sjeo za upravljač bez položenog ispita, već je i automobil bio neregistriran. I on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju na noćni odmor do uredovnog radnog vremena Općinskog prekršajnog suda u Zagrebu.


Na sudu mu je izrečena presuda kojom je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 22.200 kuna.
Horvaćanskom ulicom vozio je 49-godišnjak i to se nalazio na motociklu Piaggio zagrebačkih registarskih oznaka kad ga je stopirala policija. Obavljenom kontrolom utvrđeno je da vozi unatoč zabrani, kao i da upravlja vozilom A2 kategorije koja nije upisana u vozačku dozvolu. Alkotestiranjem mu je izmjereno i 1.79 promila alkohola. Vozač je uhićen, a na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu sutkinja mu je odredila zadržavanje.