ROADPOL

U petak velika policijska akcija nadzora brzine, lokacije predlagali građani

Vladimir Mrvoš

snimio Sergej Drechsler

snimio Sergej DrechslerRIJEKA – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske, policijski službenici će 19. travnja provoditi 24-satnu akciju pojačanog nadzora brzine kretanja vozila.


U isto vrijeme, ova akcija provodi se u svim zemljama Europske unije pa tako i na području policijskih uprava u Republici Hrvatskoj u sklopu ROADPOL-ovih aktivnosti.


Akcijom se nastoji podići razina stanja sigurnosti u prometu na cestama te utjecati na promjenu ponašanja sudionika u prometu.
U provedbu akcije bit će uključen maksimalno raspoloživi broj djelatnika prometne policije, koji će koristiti sve raspoložive uređaje za nadzor brzine kretanja vozila.


Na poziv policije, u pripremu akcije uključili su se i građani, njih više od 50, koji su predlagali lokacije 24-satnog nadzora brzine kretanja vozila na čemu im policija posebno zahvaljuje.


Policija podsjeća da su nepropisna i neprilagođena brzina i dalje glavni uzročnici stradavanja u prometnim nesrećama, a brzina je ujedno jedan od najčešćih uzroka prometnih nesreća s najtežim posljedicama.