Goran Pauk

HDZ-ovom županu iz sefa nestao poveći iznos novca, navodno je član njegove obitelji žrtva iznude

Portal Novi list

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici što očito medije prvenstveno interesira nauštrb bilo kakve zaštite djeteta, poručio je Goran PaukHDZ-ovom županu Šibensko-kninske županije Goranu Pauku iz sefa je nestao poveći iznos novca. Premda se u medijima špekuliralo da je riječ o 650.000 kuna sam Pauk javio se portalu Šibenik IN da je riječ o puno manjem iznosu.


Šibenska policija od početka tjedna provodi opsežnu akciju kojom je navodno obuhvaćeno tridesetak osoba, povezanih s iznudom i krađom neutvrđene količine novca.


Iako iz šibenske policije nije bilo službenih izvješća o ovom slučaju, gradski kuloari brujali su o tome da je žrtva krađe visokopozicionirani šibenski HDZ-ovac, a da je žrtva iznude član njegove obitelji.
Glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor potvrdila je da je akcija u tijeku, no demantirala je da je došlo do masovnih uhićenja.


ŠibenikIN je uspio dobiti potvrdu o uhićenju jedne osobe, 20-godišnjaka iz Šibenika, koji se nalazi u istražnom zatvoru pod sumnjom u kazneno djelo iznude. To su potvrdili njegov otac i odvjetnik Mladen Klarić.


– Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao, rekao je u srijedu za Šibenik IN otac uhićenoga.


Glasine su išle u smjeru da je novac ukraden iz Kuće Gorana Pauka, šibensko-kninskog župana. On je najprije bio bez komentara, ali danas se javio portalu Šiben In porukom.


“S obzirom da obrada traje, a novac je cilj iznude, o točnom iznosu ne mogu govoriti prije izjave nadležnih tijela, ali mogu vam kazati samo da je iznos puno manji od štednje navedene u mojoj imovinskoj kartici što očito medije prvenstveno interesira nauštrb bilo kakve zaštite djeteta.


Lipi pozdrav”, poručio je HDZ-ov župan za Šibenik IN.