Kršenje epidmeioloških mjera

Radnici s Kosova umjesto u samoizolaciji zatečeni na gradilištu u Opatiji. Policija tamo uhvatila i kradljivca kojem je određena izolacija

Šarlota Brnčić

Ilustracija / Foto SERGEJ DRECHSLER

Ilustracija / Foto SERGEJ DRECHSLER

Najveći broj prekršitelja je zatečen prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, no, u kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su i četiri kosovska državljana, starosti od 26 do 36 godina, na području OpatijeU proteklih tjedan dana na području nadležnosti PU primorsko-goranske utvrđeno je ukupno 36 kršenja važećih mjera samoizolacije kod hrvatskih i stranih državljana.


Najveći broj prekršitelja je zatečen prilikom prijelaza državne granice na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa, no, u kršenju važeće mjere samoizolacije zatečena su i četiri kosovska državljana, starosti od 26 do 36 godina, na području Opatije.


Oni su, naime, unatoč im određenoj mjeri samoizolacije na području Osječko-baranjske županije došli u Opatiju i višekratno odlazili obavljati građevinske poslove na gradilište.
U Opatiji je evidentiran u kršenju mjere i hrvatski državljanin koji je pri tome počinio i kazneno djelo krađe otuđivši iz kioska nekoliko artikala zbog čega je nad njime provedeno kriminalističkog istraživanje. Po završetku istog je prekršajno sankcioniran prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a zbog kaznenog djela krađe je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.


Osim njih, u prostorijama Policijske uprave zatečeno je troje hrvatskih državljana, starosti 25, 31 i 67 godina, koji su s određenom mjerom samoizolacije pristupili u šalter salu upravnih poslova.


U prometu na području Kantride zaustavljen je 37-godišnji hrvatski državljanin koji je kršio mjeru samoizolacije, dok je na Krku zatečen 33-godišnji hrvatski državljanin na benzinskoj postaji pri kupovini benzina koji kod sebe nije imao ni osobnu iskaznicu.


Zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti svima su izdani prekršajni nalozi, a 33-godišnjaku na Krku i prema odredbama Zakona o osobnoj iskaznici.