OPET GORI

Buknulo više požara kod Pule: Stižu i kanaderi, zatvorena je za promet cesta od Zračne luke prema Valturi

P. N.

Foto Milivoj Mijosek Glas Istre

Foto Milivoj Mijosek Glas Istre

Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.U tijeku je gašenje tri požara otvorenog prostora u Istarskoj županiji.


Jedan požar otvorenog prostora je kod sela Muntići, prema Valturi, drugi kod mjesta Juršići prema Svetvinčenatu i treći kod Peroja. Požar je zahvatio područje trave i bjelogorice, izvijestila je Hrvatska vatrogasna zajednica.


Na intervenciji u gašenju požara kojeg otežava jaka bura je oko 80 vatrogasaca s 30-ak vatrogasnih vozila, a u pomoć pristižu i dva Canadaira, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.
Vatra je zahvatila područje trave i bjelogorice.


Na gašenju požara angažirane su snage s Vatrogasnog područja Pula, Javna vatrogasna postrojba Grada Pule i sva dobrovoljna vatrogasna društva, tri ekipe s Vatrogasnog područja Rovinja te po jedna ekipa s vatrogasnih područja Pazina i Buzeta.


MORH je izvijestio da su na požarima oko Pule angažirana dva kanadera.


Kako piše Glas Istre zbog vatrene stihije od 12.35 sati zatvorena je za promet cesta od Zračne luke prema Valturi.


Požar je dosta velik i jako blizu kuća, kako sam vidio, između ostalog gore i masline. Na terenu je velik broj vatrogasaca koji gase vatru, no teško mi je procijeniti točan broj, javio je čitatelj.