ZADOVOLJNI UČINKOM

BioNTech: “Ništa ne ukazuje da je cjepivo potrebno prilagoditi novim varijantama virusa”

Hina

Reuters

Reuters

Za sada, dodaje se u priopćenju, BioNTech je okrenut razvoju "kompletne strategije u borbi protiv varijanti ukoliko se u budućnosti za tim ukaže potreba".BERLIN – Njemački laboratorij BioNTech u ponedjeljak je objavio da računa na učinkovitost svog cjepiva, razvijenog u suradnji s američkim Pfizerom, kada su u pitanju aktualne varijante konronavirusa SARS-CoV-2, dodavši da niti jedna studija trenutno ne pokazuje da je potrebno razviti novu formulu.


“U ovom trenutku ništa ne ukazuje da je cjepivo BioNTecha protiv covida-19 potrebno prilagoditi novim varijantama virusa”, priopćio je njemački laboratorij.


Za sada, dodaje se u priopćenju, BioNTech je okrenut razvoju “kompletne strategije u borbi protiv varijanti ukoliko se u budućnosti za tim ukaže potreba”.
Stoga je laboratorij u ožujku započeo ispitivanja “verzije cjepiva modificiranog specifično za varijante koronavirusa”, ukoliko bi se SARS-CoV-2 značajno promijenio te bi bilo potrebno novo cjepivo.


Ispituje se također i učinak eventualno treće doze cjepiva na produljenje stečenog imuniteta i zaštite protiv novih varijanti.


Generalni direktor BioNTecha Ugur Sahin u travnju je izjavio da je njihovo cjepivo učinkovito protiv indijske varijante koronavirusa.


(Hina) xvk ykga