Metafora za predah

Vjeko, pobjednik showa Zvijezde pjevaju, ima novi singl »Klupica na putu«

Ivana Kocijan

Foto: Press

Foto: Press

Predah od ubrzanog načina životaRođenje kćeri Elvie i pobjeda u HRT-ovom showu Zvijezde pjevaju krčkog glazbenika Vjeku Ključarića motivirali su da se ponovo posveti demosnimci pjesme »Klupica na putu« i to je učinio u studiju Filipa Majdaka.U nekoliko sessiona »ispeglali« su zvuk, doradili tekst i tako je nastao njegov novi singl za koji je ideju dobio spontano, tijekom druženja s kolegom Matijom Cvekom prije nekoliko godina. U kasnim noćnim satima Vjeko je smislio melodiju koja im se odmah uhvatila uha te nije preostalo ništa drugo nego izvaditi gitaru i početi pisati tekst.
Demo je snimljen, no zbog brojnih angažmana, singlova i nastupa pjesma je ostala u tom obliku sve do ovog proljeća. Pjesma simpatičnog naslova i laganog tempa metafora je za predah od ubrzanog načina života za kojim žudi sve više ljudi. Klupica simbolizira pauzu od digitalnog načina života, od prekomjerne količine obaveza, besciljne jurnjave i povratak samome sebi, povratak glazbi, odnosno onome što svaku osobu na njima individualan način puni pozitivnom energijom.


– Pjesma je nastala slučajno u jednom druženju s Cvekom prije nekoliko godina. Sinula mi je melodija koju sam mu otpjevušio, a on je izvadio gitaru i počeli smo pisati. Nastup u showu Zvijezde pjevaju za mene je bio svojevrsna »Klupica« zato što me vratio samo glazbi i stavio mi u fokus ništa drugo nego nastup subotom, mentoriranje mladog Lovre i priču o muzici s prekrasnim društvom kolega sa seta. U glazbi sam kao riba u vodi i zahvalan sam za trenutke kada mogu pustiti sve ostalo i sto posto uroniti, tj. posvetiti se onome u čemu se pronalazim, rekao je Vjeko.