Velikih 18

Upoznajte 10 kandidata “Hell’s Kitchena” i provirite u dinamični svijet novog šoua

Ivana Kocijan

Svi oni morat će dokazati da mogu surađivati s drugima i izdržati pritisak profesionalne kuhinje, emocije, stres, pokazati da mogu biti maštoviti, inovativni, vješti



Ove srijede gledatelji RTL-a ušli su u dinamični svijet novog šoua “Hell’s Kitchen Hrvatska” čije vam kandidate predstavljamo u nastavku.


Chiara Ožaković


Chiara dolazi iz Zadra, ima 24 godine i radi u azijskom fusion restoranu. U svom poslu najviše voli dinamičnost, timski rad te prostor za učenje i napredak. Kod svojih kolega u kuhinji najviše cijeni poštenje, iskrenu suradnju i marljivost, a nikako ne voli neurednost. Svome bi timu mogla doprinijeti brzinom, organiziranošću i timskom igrom.



Damir Glasnović




Damir dolazi iz Malog Lošinja. Ima 28 godina te radi kao zamjenik chefa kuhinje u jednom restoranu. U svom poslu najviše voli uzbuđenje tijekom posluživanja, “tapšanje’’ po ramenu za dobro obavljen posao, strast prema hrani te disciplinu. U “Hell’s Kitchen” se prijavio zbog novog izazova i probijanja na javnu gastronomsku scenu, a za pet godina vidi se kao chef s Michelinovom zvjezdicom.



Dean Vučin


Iz Velike Gorice stiže 33-godišnji Dean koji trenutačno radi kao kuhar u restoranu. Voli kombinirati različite namirnice da bi dobio nove spojeve i okuse gotovih jela, veliku pažnju uvijek pridaje serviranju, a voli ozbiljnost i predanost pri kuhanju. U šou se prijavio zbog novog znanja, novčane nagrade i promocije. Kao jedno od svojih najvećih kulinarskih postignuća ističe uspješno kreiranje sljedova jela za bivšeg predsjednika države.



Domagoj Čirjak


Zadranin Domagoj ima 28 godina, kulinarstvo je za njega konstantno učenje, mogućnost napretka i inovacija, a dosad je već radio i kao voditelj kuhinje u fine dining bistrou. U “Hell’s Kitchen” se prijavio jer se želio okušati u novom izazovu, upoznati nove ljude koji dijele istu strast, veseli se napretku, a privukla ga je i novčana nagrada. U budućnosti bi volio raditi kao privatni kuhar za poznate osobe u svijetu, a omiljena vrsta hrane su mu tapasi.



Dominik Kovačićek


Dominik ima 22 godine i dolazi iz Zagreba, a iza njega je petogodišnje iskustvo u jednom prestižnom zagrebačkom restoranu u kojem je prošao sve – od praktikanta do chefa kuhinje. Najvećim dosadašnjim uspjehom ističe dobivanje Michelinove preporuke kao chef kuhinje u restoranu u kojem je radio. Za pet godina vidi se u nekom skandinavskom restoranu s Michelinovim zvjezdicama.



Dragomir Matijević


Dragomir ima 38 godina, stiže iz Petrinje i po struci je kuhar. Odlike dobrog chefa za njega su spremnost, pouzdanost i tolerancija. U šou se prijavio jer smatra da mu to može biti sljedeća stepenica u karijeri te misli da će se vrlo brzo adaptirati u izazovima. Na kritiku reagira tako što razmisli, prihvati i poboljša svoj rad. Za pet godina volio bi biti vlasnik titule pobjednika “Hell’s Kitchen Hrvatska” te imati vlastiti restoran.



Emina Huseljić


Emina ima 30 godina i stiže iz Visokog u Bosni i Hercegovini. Radi kao prodavačica, a tijekom ljetne sezone kao kuharica na obali. U pripremi hrane uvijek je jako kreativna i ne voli se previše oslanjati na recepte. U šou se prijavila zbog želje za novim iskustvom, znanjem i novim poznanstvima. Njezine su najveće prednosti u kuhinji odgovornost, brzina i funkcionalnost u timu. U budućnosti bi voljela raditi u nekom ekskluzivnom restoranu kao kuhar za poznate ličnosti.



Josip Šantek


Josip dolazi iz Bibinja i ima 32 godine. Trenutačno radi kao šef kuhinje jednog hotela. U njegovoj profesiji najviše ga motivira puno posla i dobra ekipa u kuhinji. Sebe smatra pozitivnom i upornom osobom, ali je i tvrdoglav. Kod kolega najviše cijeni timski rad, a najviše ga može razljutiti nemar. Svojim najvećim kulinarskim umijećem smatra pripremu ribljih jela. U show se prijavio jer bi želio pobijediti i dokazati da je jedan od najboljih iako je već 13 godina vegan.



Lucija Turčinov


Lucija stiže s otoka Murtera, ima 30 godina i vlasnica je konobe. Kuhati je učila od bake koja je, kako se prisjeća, bila vrsna kuharica. Smatra se veoma kompetitivnom osobom te ističe da se tek onda kad joj ljudi kažu da nešto ne može u njoj budi inat i želja. Uz domaću kuhinju, favoriti su joj još i talijanska, španjolska, francuska i tajlandska. U šou se prijavila kako bi pokazala samoj sebi koliko vrijedi.



Marjana Tikel


Marjana ima 38 godina i dolazi iz Motovuna, a trenutačno radi kao privatna kuharica. Omiljena vrsta hrane joj je lokalna, sezonska, a obožava pripremati i jela s tartufima. Omiljeni kuhar joj je Jamie Oliver. Smatra da će se u šou snaći odlično jer joj kuhanje pred drugim ljudima nije strano, a svom bi timu mogla pridonijeti brzinom i organiziranošću. Marjanu gledatelji RTL-a dobro znaju i kao farmericu pete sezone emisije “Ljubav je na selu”.



Marko Leutar


Marko dolazi iz Županje, ima 28 godina i po struci je kuhar. Omiljena kuhinja mu je mamina. Najdraži kuhar mu je Gordon Ramsay. Smatra da je idealan kandidat za “Hell’s Kitchen” jer šou treba osebujnog Slavonca koji će još malo podići atmosferu. Smatra da je njegova najveća prednost u kuhinji to što se može prilagoditi svakoj poziciji i zadatku. Za pet godina vidi se u svom gradu kao vlasnik restorana.



Mauro Renje


Mauro ima 29 godina i dolazi iz Šibenika. U njegovom poslu najviše ga privlači stvaranje novih jela, eksperimentiranje, eksponiranje svoje osobnosti kroz jela, a kuhinju smatra svojom oazom. Kulinarski uzor mu je Tvrtko Šakota. U šou ga je prijavila supruga, a on bi se sudjelovanjem volio još više usavršiti te upoznati nove i zanimljive ljude. Njegove su najveće prednosti u kuhinji brzina, inovativnost i vođenje, a mana eksplozivnost.



Roko Ćibarić


Kuhar Roko ima 24 godine i dolazi iz Zagreba. Najveći gastro uzor mu je britanski chef Marco Pierre White zbog karaktera, znanja i energije. Najbolje mu leži priprema jela talijanske kuhinje. Cilj u šou mu je pobjeda i otvaranje novih mogućnosti. Smatra da su njegove prednosti u kuhinji to što brzo reagira i pronalazi rješenja. U budućnosti bi volio otvoriti vlastiti restoran koji će imati mali kapacitet ljudi, ali će nuditi vrhunsku uslugu.



Roko Kunčić


Roko stiže iz Kaštel Novog i ima 20 godina, a trenutačno radi kao kuhar u restoranu. Motiv za prijavu u šou bilo mu je kuhanje uz bok Tomu Gretiću jer bi mu to bila velika čast i zadovoljstvo. Smatra se idealnim kandidatom jer je mlad, neustrašiv, dobro podnosi stres i smatra da za svoje godine ima zavidno znanje. U budućnosti bi volio biti glavni chef u nekom od vodećih hrvatskih fine dining restorana.



Sara Marčina


Sara dolazi iz Zadra i ima 23 godine. U svom poslu kuharice najviše voli kreativnost, pozitivan stres i rad s ljudima. U “Hell’s Kitchen” se prijavila jer je željela vidjeti koliku razinu motivacije i snage ima za sudjelovanje u jednom tako velikom šou. Smatra da je njezina prednost u kuhinji to što je odgovorna, marljiva, brza te željna novih znanja. U budućnosti se vidi kao voditeljica restorana.



Tea Pilat


Tea ima 29 godina i dolazi iz Daruvara. Najveći uzor u kulinarstvu joj je chefica Ana Grgić. Među jelima koja najviše voli kuhati ističe sve vrste steakova, rižota te variva i jela na žlicu. Smatra da će se u “Hell’s Kitchenu” dobro snaći jer je organizirana, pedantna i precizna. Za pet godina vidi se kao glavna kuharica u nekoj od europskih mediteranskih zemalja, u restoranu sa sezonskim i lokalnim jelima.



Tomislav Subašić


Tomislav ima 46 godina i dolazi iz Vinkovaca. Po struci je kuhar. Kod kolega u kuhinji najviše cijeni znanje, urednost i zalaganje, a naljutiti ga mogu neurednost i lijenost. U šou se prijavio jer želi naučiti još novih stvari, dobiti bolju priliku pri zaposlenju, ali i osvajanje novčane nagrade. Najveća mu je prednost u kuhinji iskustvo. U budućnosti se vidi kao vlasnik restorana na Jadranu.



Vehid Šaldić


Vehid ima 24 godine i stiže iz Gradačca pokraj Tuzle, no karijeru gradi u Hrvatskoj. Trenutačno se bavi consultingom u ugostiteljstvu, a ima i vlastiti brend kuharskih noževa, na što je jako ponosan. Unatoč godinama, iza njega je već sada bogato iskustvo u kuhinji – radio je kao chef kuhinje, privatni kuhar, ali i korporativni chef te vodio tim od tridesetak ljudi, a osvajač je i međunarodnih gastronagrada.