»Survival Kit«

U sklopu programa Jazz petkom na Zametu Toni Starešinić predstavlja prvo soloizdanje

Ivana Kocijan

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Ulaz na koncert u Baptističkoj crkvi je besplatan.U sklopu programa Jazz petkom na Zametu u Baptističkoj crkvi na programu je »Toni Starešinić Survival Kit«, odnosno predstavljanje albuma »Survival Kit«, prvog soloizdanja svestranog glazbenika Tonija Starešinića.


Riječkoj publici predstavit će se bend u sastavu: Toni Starešinić – klavijature, Silvio Bočić – bubnjevi, Leo Beslać – flauta, klavijature, Zoran Majstorović – gitara.


Tonija Starešinića najbolje se može opisati kao kreativnu neiscrpnu glazbenu energiju. Klavijaturist, skladatelj, producent, lider space jazz rock sastava Chui i alter soul pop sastava Mangroove, Toni svira i u sastavima Zmaj Orko Star, Tony & Guy, Prirodno stanište, At Ease te prati hrvatsku divu Josipu Lisac i svoju suprugu i glazbenu srodnu dušu Željku Je Veux Veverec, aktivno surađuje i s Edom Maajkom, Tomislavom Golubanom i jazz orkestrom HRT-a.
Toni sklada i producira glazbu za kazalište i televiziju što je dovelo i do njegovog prvog soundtrack albuma »Nesreća« baziranog na dokumentarnom serijalu »Nesreća« redatelja Arsena Oremovića.


Tijekom panedmije COVID-19 Toni je snimio i objavio album »Survival Kit« koji je nasljednik albuma »Nesreća«, ali kao puno neovisniji od koncepta soundtracka, »Survival Kit« je postao njegov prvi pravi soloalbum.


»Survival Kit« je osim publike prepoznala i struka pa je album osvojio nagrade Rock & Off i Porin. Međutim, kako je album objavljen tijekom pandemije, nikad koncertno nije predstavljen.


Tako je prošlo nekoliko godina dok iskru nije zapalio poziv iz Bugarske da Toni dođe predstaviti album uživo na Wrong Festival u Sofiji. Toni je brzo sakupio ekipu koja je radila na »Survival Kitu« pa nakon nastupa u Sofiji slijedi i koncertno predstavljanje albuma i u Hrvatskoj.


Dan prije nastupa u Rijeci tako ga očekuje koncert u zagrebačkom Petom kupeu. Tim samostalnim koncertima Toni obilježava i 20 godina od prvog bendovskog koncerta koji je održao krajem 2003. s bendom Mangroove.


Ulaz na koncert u Baptističkoj crkvi je besplatan.