Fiona Harvey

“Poslano s mojeg iPhonea”: Žena koja je inspirirala lik stalkerice iz Netflixovog hita optužena i za maltretiranje vođe laburista

T.I.

Screenshot YouTube

Screenshot YouTube

Londonska policija potvrdila je da je upoznata sa spornim mailovimaFiona Harvey, žena prema kojoj je osmišljen fiktivni lik stalkerice Marthe Scott iz megapopularne Netflixove serije “Baby Reindeer” suočena je i s optužbama za maltretiranje laburističkog vođe Keira Starmera.


Daily Mail piše kako je Harvey Starmeru u razdoblju od osam mjeseci 2020. godine poslala čak 276 uvredljivih mailova. U njima je, uz ostalo, vrijeđala političarevu invalidnu suprugu, a spominjala je i smrt dvoje njegovih rođaka. U pisanim porukama ga, nastavlja list, naziva “glupim dječačićem” i “beskorisnim odvjetnikom”.


Sve mailove potpisala je porukom “Poslano s mog iPhonea” – istom kakvom je mailove u seriji završavala Martha Scott.
Londonska policija potvrdila je da je upoznata sa spornim mailovima, dok su laburisti odbili dati komentar.


Serija “Baby Reindeer” temeljena je na istinitoj priči scenarista i glavnog glumca Richarda Gadda o komičaru Donnyju Dunnu i stalkerici Marthi Scott. Fiona Harvey u nedavnom je javnom istupu izjavila kako je veći dio serije izmišljen i kako se s Gaddom srela samo triput u životu.


Najavila je i tužbu protiv Netflixa.