Umjetno

Planinar otkrio da najviši kineski vodopad napajaju vodom iz cijevi. Objavio video

Portal Novi list, Hina

Screenshot Farisvov/Douyin

Screenshot Farisvov/DouyinNajviši vodopad na planini Yuntai vodu dobiva pomoću cijevi koja je ugrađena u stijene, pokazao je kontroverzni video koji je snimio planinar i stavio ga na društvene mreže, javlja BBC.


Video na kineskoj mreži Douyin prikupio je više od 70.000 ‘lajkova’ otkako je prvotno objavljen u ponedjeljak. Možete ga pogledati OVDJE.


Upravitelji turističkog parka Yuntai su objavili da su dodali “manje poboljšanje” tijekom sušnog razdoblja kako bi se posjetiteljima isplatilo putovanje do vodopada.
“Ono … o tome kako sam izdržao sve nedaće na putu do izvora vodopada Yuntai samo kako bih vidio cijev”, stoji u opisu videa koji je objavio korisnik “Farisvov”.


Tema “izvor vodopada Yuntai su samo neke cijevi” se brzo proširila društvenim mrežama.


Video snimke na tu temu su pregledane više od 14 milijuna puta na društvenoj mreži Weibo i gotovo 10 milijuna puta na platformi Douyin (TikTok), što je prouzročilo takav metež da su dužnosnici lokalnih vlasti poslani u park kako bi istražili slučaj.


Upraviteljima su poručili da nešto mogu naučiti iz ovog incidenta te unaprijed obavijestiti turiste o dodatku, prema državnoj televiziji CCTV.


“Kao sezonska atrakcija ne mogu jamčiti da ću biti u svom najljepšem obliku svaki put kad me dođete pogledati”, napisao je park u ime vodopada. “Izradio sam malo poboljšanje tijekom sušnog razdoblja samo kako bih izgledao najbolje što mogu pri susretu sa svojim prijateljima”.


Vodopad u središnjoj pokrajini Henan visok je 312 metara, a dio je planinskog geoparka Yuntai.


Milijuni posjetitelja putuju tamo svake godine privučeni geološkim formacijama starim više od milijardu godina.


Djelatnici parka su za CCTV rekli da je voda koju su koristili za vodopad izvorska voda, dodavši da to neće naškoditi prirodnom krajoliku.


Ovo nije prvi put da se na umjetan način pokušalo “pomoći” poznatim vodopadima u Kini.


Vodopad Huangguoshu, popularno turističko odredište u jugozapadnoj pokrajini Guizhou, potpomognut je skretanjem vode iz obližnje brane od 2006. radi održavanja toka u sušnom razdoblju.