HTV1

Stiže druga sezona serije “Šutnja”: godinu nakon noći koja im je zauvijek promijenila živote

Ivana Kocijan

Foto: HRT

Foto: HRT

“Osječki osvetnik”, kako mediji i javnost nazivaju ubojicu za kojim traga policija, uvijek je korak ispred istražiteljaSljedeće srijede na HTV1 s početkom u 21.15 počinje prikazivanje druge sezone hrvatske dramske serije “Šutnja”. Godinu dana nakon noći koja im je zauvijek promijenila živote, naši junaci žive odvojeni jedni od drugih. Slučaj zlostavljanih maloljetnica službeno je okončan.


Krivac je ubijen prilikom uhićenja i istraga je zaustavljena.


Olga je zbog rata u Ukrajini prisiljena živjeti u lažnom braku s Ivanom Horvatićem koji je postao ministar unutarnjih poslova te se u potpunosti posvetila organiziranju pomoći za izbjeglice i civile u Ukrajini. Stribor Kralj povukao se iz novinarstva i uživa u roditeljstvu.
Vesna Horak je napredovala, postala je glavna inspektorica u postaji, ali jedina joj je ambicija pronaći onoga tko je ustrijelio inspektora Vladimira.


Dolazak Mile Mihaljević, misteriozne “neovisne europske savjetnice za sigurnosna pitanja”, u Osijek, podsjetio ih je na ono što su bili prisiljeni zaboraviti.


Osoba koje je pucala u Vladimira i teško ga ranila te otela Striborovu trudnu ženu ima videosnimku na kojoj se vidi kako ministar Horvatić siluje maloljetnicu.“Osječki osvetnik”


Mila mora spriječiti korištenje snimke za ucjenu ministra zaduženog za sigurnost granice EU-a s politički nestabilnom istočnom Europom. No ubrzo shvaća da rješavajući taj slučaj može riješiti puno veći europski sigurnosni problem – krađu i šverc oružja koje zapad šalje Ukrajini.


Provala u kuću bivšeg javnog tužitelja Branimira Kovača tek je početak onoga što će Osijek ponovno vratiti na stranice crne kronike. Osijek ponovno počinju potresati ubojstva, ovaj put politički moćnih muškaraca. Izgleda da netko ne želi šutjeti o pozadini ubijenih maloljetnica te da uzima pravdu u svoje ruke.


“Osječki osvetnik”, kako mediji i javnost nazivaju ubojicu za kojim traga policija, uvijek je korak ispred istražitelja koji rade na slučaju. Pokušavajući riješiti osobne drame, ubojstva i međunarodno krijumčarenje oružja, naši junaci shvaćaju da je cijena borbe za bolje sutra visoka, ali vrijedi je platiti.


Serija je snimana na lokacijama u Osijeku, Zagrebu, Beogradu i Kijevu. Uloge: Sandra Lončarić, Darko Milas, Goran Bogdan, Kseniya Mishina, Branka Katić, Leon Lučev, Domagoj Janković, Mijo Jurišić, Iva Jerković; scenarij: Marjan Alčevski; režija: Dalibor Matanić; produkcija: Drugi Plan za HRT; urednica: Jasmina Božinovska Živalj.