"Breathe"

Žestoki Riječani One Possible Option imaju novi singl i sjajan spot

T.I.

One Possible Options su spot za "Breathe", uvodnu pjesmu s hvaljenog albuma "No Kings", snimili na terminalu luke Rijeka i na području općine Čavle, u majstorskoj režiji Filipa GržinčićaVlasnici jednog od najboljih domaćih albuma prošle godine „No King“ u izdanju Croatia Recordsa,  riječki alter rockeri One Possible Option imaju novi singl i sjajan popratni spot „Breathe“.


I inače bend unosi puno emocija u svoje tekstove, a u ovoj pjesmi, uvodnoj sa albuma, emotivni dojam je i jači jer se temelji na onom što su vidjeli svojim očima, a tema je sveprisutna u današnjem društvu – problem s ovisnostima.


“Bili smo inspirirani kratkom scenom s jednog sada već davnog koncerta; prije samog izlaska na binu, Zdravko, koji je napisao tekst, vidio je djevojku sa špricom kojoj je pozlilo, a u njegovim očima ona je bila još uvijek dijete, čisto i neiskvareno i ta slika mu nije izlazila iz glave pa je bilo nekako prirodno da je pretvori pjesmu”, kažu One Possible Option.
U tekstu se kroz razgovor dviju strana, iz suosjećajnog stava i s razumijevanjem boli koja nekoga tjera u ovisnost, pokušava dati drugačiji kut gledanja. Niti glavnom akteru život nije bio lak, ali se za život isplati boriti i truditi. Oblikujući naš pogled na život vlastitu sreću stvaramo sami.


“Želja nam je bila da spot ne bude previše ozbiljan. Radi se o krađi/otmici, ostavit ćemo sam obrat u spotu gledateljima, ali samu uzaludnost koja se vidi na kraju spota možemo povezati s uzaludnosti truda koji ovisnik mora uložiti samo da bi na pet minuta ponovno osjetio olakšanje pa onda sve ponovno. Htjeli smo malo netipičan kraj spota, malo humora na kraju krajeva najbolje pokazuje onu stranu života za koju se valja boriti. Naravno, bendu malo možda kroz ovu pandemiju nedostaje i publika pa smo se odlučili sami u spotu pobrinuti da imamo nekoga u publici”, ističu ovi žestoki Riječani.


Spot je sniman na terminalu luke Rijeka i na području općine Čavle, a u majstorskoj režiji Filipa Gržinčića, nominiranog za ovogodišnji Porin.


Kažu kako je Filip napravio odličan spot u što se i sami možete uvjeriti i posebno zahvaljuju Ivici Španjiću na „najupečatljivijem kombiju u kojem su mogli izvesti pljačku u spotu”.


Inače, iza One Possible Options je najbolja godina u karijeri. Album je naišao na izvanredan primjer, kritika se složila da su na njemu autorski i produkcijski stoje rame uz rame sa visokim svjetskim standardima u žanru, nazvali to alternativnim metalom ili modernim žestokim rokom s uplivom elektronike, nebitno je. Posljedično, kvaliteta je prepoznata pa su uslijedile i nagrade. Emisija Music Pub Hrvatskog radija proglasila ih je najboljom novom grupom za što im je uručena i nagrada. Ri Rock im je dodijelio dvije nagrade, jednu za izvođača godine i jednu za singl godine, dok ih je Sound Report proglasio vlasnicima najboljeg albuma 2020. godine. Završili su i na godišnjim listama najboljih albuma Novog lista, Slobodne Dalmacije, Nacionala, portala Ravno do dna i Glasa Slavonije.