»Sweet Sounds Of Heaven«

The Rolling Stones objavili novi singl. Na njemu gostuju Lady Gaga i Stevie Wonder

Ivana Kocijan

Foto: MARK SELIGER

Foto: MARK SELIGER

Pjesma koja najavljuje album »Hackney Diamonds« posuđuje elemente iz gospel glazbe, nastala je sasvim spontanoLegendarna britanska grupa The Rolling Stones objavila je novi singl »Sweet Sounds Of Heaven« u kojem gostuju Lady Gaga i Stevie Wonder.


Pjesma koja najavljuje album »Hackney Diamonds« posuđuje elemente iz gospel glazbe, a nastala je sasvim spontano: Mick Jagger bio je u svom londonskom domu jednog sunčanog poslijepodneva, lišće je šuštalo, vjetar je puhao, a glazbenik je doživio trenutak inspiracije koji ga je odveo do klavira.


Singl je snimljen u losanđeleskom Henson Recording studiju, londonskom Metropolis studiju te u studiju na Bahamima, a uz Jaggera ga potpisuje i Keith Richards.
Tijekom studijskih seansi u Los Angelesu Stonesi su pozvali na suradnju Stevieja Wondera i Lady Gagu, a rezultat je pjesma koja je ovog tjedna ugledala svjetlo dana.


I Lady Gaga i Stevie Wonder već su nastupali s grupom The Rolling Stones: Lady Gaga pridružila im se na pozornici u sklopu turneje »50 & Counting« 2012. godine, a njihova zajednička izvedba pjesme »Gimme Shelter« objavljena je na albumu »GRRR Live!«.


Stevie Wonder pridružio se Stonesima na njihovoj američkoj turneji 1972. godine tijekom koje su redovito zajedno izvodili medley pjesama »Satisfaction« i »Uptight (Everything’s Alright)«.


Novi album grupe The Rolling Stones stiže 20. listopada i obilježava prvu suradnju Stonesa (Mick Jagger, Keith Richards, Ronnie Wood) s njujorškim glazbenikom i producentom Andrewom Wattom koji je 2021. godine osvojio Grammy za Producenta godine.