Ako baš mora priznati...

Paul McCartney otkrio najdražu pjesmu Beatlesa, napisao ju je dok je Lennon spavao

S.M.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

Objasnio je i kako je Fred Astaire bio djelomična inspiracija za pjesmu iz 1966. koja se pojavila na "Revolveru"Paula McCartneyja često pitaju o njegovoj najdražoj pjesmi Beatlesa, a iako i sam priznaje da je na to pitanje teško odgovoriti, kaže da “ako ga se tjera”, to bi bila “Here, There and Everywhere”.


McCartney je pjesmu nazvao svojom omiljenom u nedavno objavljenoj epizodi iHeartPodcasta McCartney: A Life in Lyrics, objašnjavajući kako je Fred Astaire bio djelomična inspiracija za pjesmu iz 1966. koja se pojavila na albumu “Revolver”.


“Bio sam veliki obožavatelj Freda Astairea, još uvijek sam, za razliku od voditelja studija koji su mislili da može malo plesati i da nema glasa. Uvijek sam volio njegov glas i  još uvijek ga volim”, kazao je.
McCartney je također objasnio kako je pjesmu napisao jednog dana dok je čekao da se John Lennon probudi.


“Izašao bih do njegove kuće da pišemo pjesme, a on nije uvijek bio budan. Tako bih često imao oko 20 minuta do pola sata dok bi netko javio da sam stigao i dok se ne bi probudio.


Sjećam se da  sam sjedio kraj njegovog bazena u njegovoj kući u Weybridgeu, predgrađu Londona. Imao sam svoju gitaru jer sam bio spreman za sesiju pisanja pa sam sjeo i započeo nešto… jednostavno je išlo prilično lijepo i glatko. Dakle, od  trenutka kada sam došao pisati s Johnom do trenutka kada je on mislio ustati i popiti kavu, imao sam nešto za nastaviti”, kazao je McCartney, a prenosi Ultimate Rock Classic.