»Ordinary people«

Kritičar iz Los Angelesa oduševljen pjesmom riječkog benda Whiteheads!

Edi Prodan

Kritičar glazbenog portala WeWriteAboutMusic iz Los Angelesa Austin Sher oduševljen hitom riječke grupe i suradnikaKad za tvoju pjesmu i videospot koji je prati istinsko oduševljenje iskaže jedan od najvažnijih glazbenih portala u Kaliforniji WeWriteAboutMusic iz Los Angelesa, slobodno se može ustvrditi da si stigao na – krov svijeta!


Upravo se to dogodilo riječkim Whiteheadsima i njihovoj pjesmi »Ordinary People«, za koju je glazbeni kritičar WeWriteAboutMusica Austin Sher istaknuo: »Globalni umjetnici okupili su se da bi kreirali zadivljujuću pjesmu za obične ljude«.


Posebno ističe da su u pjesmi osim glazbenika iz Hrvatske participirali i pjevačica iz Senegala Awa Fall te pjevač iz Italije Ermanno Fabbria, dok kroz snimanje spota koji je potpisao Rus Artem Dushkin, također ističe njegovu globalnu, svjetsku komponentu. Sher je posebnu pažnju posvetio tekstu Ive Šćepanovića, koji potiče »obične« ljude širom svijeta na ponos, da bi na koncu zaključio kako je »Ordinary People« – »tip pjesme gotovo kao We Are The World«!
– Iznimno nam je drago da je naša pjesma stigla tako daleko, da se »probila« i na sjevernoamerički kontinent. Iznenađeni smo poprilično, a dodatno nam je drago što ovakva prihvaćenost »Ordinary People« otvara i neka druga vrata suradnje koju planiramo s najvažnijim ljudima rock scene poput Roberta Planta, istaknuo nam je Damir Komnenović, vokal i jedan od osnivača grupe Whiteheads.