Devet poglavlja

Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice: stigao je strip o ikoni rock glazbe

Novi list

Foto: IGOR MARAČIĆ

Foto: IGOR MARAČIĆ

Svako poglavlje stripa daje intiman uvid u raznolike aspekte života legendarnog umjetnikaU jedinstvenom stripu prevedenom na hrvatski jezik, »Freddie Mercury – Svjetla i sjene pozornice«, koji se proteže na gotovo 130 stranica i devet poglavlja, čitatelji prolaze kroz život nezaboravnog frontmena grupe Queen.


Svako poglavlje stripa objavljenog u izdanju Rockmarka, daje intiman uvid u raznolike aspekte života legendarnog umjetnika.


Izdanje koje su napisali Tres Dean i Camilla Zhang donosi pravu dubinu njegovog karaktera i njegovo putovanje kroz život, pružajući uvid u razna iskustva na pozornici i izvan nje koja su mladog Farrokha Bulsaru iz Zanzibara oblikovala u veličanstvenog umjetnika.
Jedan od najupečatljivijih citata iz stripa je: »Mislio sam si… Pa neću biti rock zvijezda, bit ću legenda…« Freddie Mercury imao je jedinstven osjećaj za stil i karizmu koja je privlačila ljude.


Bio je poznat po zanimljivim kostimima i sposobnosti da očara publiku energičnim nastupima. Tu su priču vizualno prenijeli ilustratori Kyla Aiko, Safiya Zerrougui, Ames Liu, Robin Richardson i Tammy Wang.