11. izdanje

Day Zero za otvaranje Impulse Festivala! Evo što nas sve očekuje

Portal Novi list

Glavno poprište zbivanja je Filozofski fakultet, a naravno sve je ispunjeno glazbomJedanaesto izdanje Impulse Festivala započinje u ponedjeljak, 22.4. posebnim programom pod nazivom Day Zero. Cjelodnevna zabava na Kampusu u studentskoj režiji starta već od ranog jutra na Filozofskom fakultetu i proteže se sve do nezaobilaznog studentskog restorana. Naravno sve ispunjeno glazbom.


Glazba od jutra


Glavno poprište zbivanja je Filozofski fakultet, u kojemu jutarnje minglanje može početi nimalo običnim odlaskom do predavaonice. Naime, od 8 do 16 sati vozimo se specijalnim festivalskim Disco liftom koji će i najuspavanije akademike potaknuti na ples.


Poseban piano spot planiran je u satima od 10 do 12, kada nastupaju studenti; Katarina Jureša Kateriana i Janko Iskra. Osim njih svirka na klaviru otvorena je za sve voljne iskušati se u spontanoj improvizaciji.


Music Corner
Popodnevni sati rezervirani su za odlaske i druženja u i oko studentskog restorana na kojem će svi zainteresirani moći dobiti završne festivalske informacije, sudjelovati u nagradnim igrama uz nezaobilaznu zvučnu kulisu.Naime, ukoliko vrijeme dozvoli na samoj terasi poseban set priprema DJ dvojac The Usual Suspects (Sven Mišković i Tomislav Belović).


Svoj obol programu dati će i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti oslikavanjem klupica uz popularnu šetnicu. Naravno, sve to uz glazbenu pratnju njihovih kolegica: Ive Kajić, Laure Šumanović i Ane Stopar te Fama dua.


Music Date


Day Zero nudi i jedan specijalni spoj. Uobičajeni brzinski ručak u menzi može biti toliko zanimljiviji uz opuštenu ćakulu o karijerama, studentskim danima ili bilo čemu drugome. Stoga je osmišljen i Music Date, studentski ručak na relaciji student – glazbenik.Posebni glazbeni gosti su proslavljena pjevačica Marina Perazić (Denis & Denis), vokal riječkog indie rock benda Jonathan, Zoran Badurina, te sad već redoviti gost festivala i talentirani glazbenik Antonio Livaić – Doktor.


Meditacija i predavanje


Zalaske sunca najljepše je dočekati uz meditativnu zvučnu kupku. Uskladite dah s ritmom prirode i poslušajte tišinu uz vođenu meditaciju Silvije Šikić iz Sveučilišnog savjetovališnog centra pod nazivom Sound of Silence.


Odjava programa slijedi uz udrugu IKS koja će održati prezentaciju uoči Dana medijske pismenosti u Akvariju.Ulaz na sva događanja programa Day Zero je slobodan.


No, sve zainteresirane studentice i studenti, djelatnice i djelatnici te profesorice i profesori ukoliko žele aktivnije sudjelovati pozivamo da se prijave putem instagram profila Studentskog kulturnog centra.


Tjedan bogatog festivalskog programa


Na ovogodišnjem Impulse Festivalu publiku očekuje raznovrstan program na više gradskih lokacija. U koncertnom dijelu očekuju nas promocije novih i aktualnih albuma: kantautorice Nina Romić, psihodeličnog Nemečeka, trostruki “napad” na osjetila donose My Pitbull Lucifer, Mižerija i Revirgin, dok najglasniju večer režiraju veterani scene; L.H.D. i Dobladores de Sonido.


Impulse Festival zajedno s kolektivom Liminal kurira udarnu partijanersku frontu koju predvodi japanski producent i DJ Satoshi Tomiie zajedno s perjanicama lokalnih DJ-ejeva.. Bogat plesni moment ponuditi će i klub Manual gdje nastupaju Zarkoff i Moljac, a publika će moći uživati i u posebnom izdanju jednog od najdugovječnijih klupskih programa: Mile ❤️ Disko.U filmskom segmentu festivala suradnja se nastavlja s Art kinom. Na velikom platnu gledamo riječku premijera filma „Sav taj pank“ i projekt „KIN-O-ZVUK“ . Osim glazbe, u fokusu festivala bit će i poezija, a Gradska knjižnica Rijeka kao novi prostor suradnje ugostit će promociju knjige „Antologija hrvatske i srpske slem poezije“ .


Festivalu se pridružuje i bogati narativni program. Dvije tribine; na temu uradi sam kulture i glazbenih festivala u Hrvatskoj, izložba koncertne fotografije „The Taste of the Pit“, te tradicionalni Sajam ploča uz pojačanje Finders Keepers buvljaka. Impulse ima sve.


Zajedničku organizaciju festivala potpisuju Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci, a za vizuale je zaslužan Studio Praksa. Festival djelomično sufinanciraju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka – Odsjek za kulturu, HDS-ZAMP, Primorsko-goranska županija i Zaklada Kultura nova.